23948sdkhjf

Ny ITD-overenskomst blåstemplet

Toårig aftale med Krifa godkendt i Færdselsstyrelsen.

Som led i den politiske aftale om ordnede forhold på transportområdet, som et bredt flertal af Folketingets partier indgik i januar 2020, skal alternative overenskomster gennem en godkendelsesproces hos Færdselsstyrelsen, når der sker ændringer i overenskomsten.

Da ITD Arbejdsgiver tilbage i foråret fik forhandlet en ny overenskomst på plads med Krifa, har den skullet igennem en ny godkendelsesproces hos Færdselsstyrelsen og Overenskomstnævnet. En proces som nu har resulteret i en ny godkendelse af ITD Arbejdsgivers overenskomst med Krifa.

- Vores overenskomst blev godkendt af Færdselsstyrelsen i forsommeren, så derfor er vi også glade for - men ikke overraskede over - at vores seneste overenskomst med Krifa også godkendes. Vi kan nu med sindsro fortsætte vores solide arbejde med at tilbyde vores medlemmer en fleksibel og moderne overenskomst til deres ansatte. Gennem hele processen har det været vigtigt for os, at der eksisterer et reelt alternativ til de dominerende overenskomster på området. Den valgfrihed er sikret – også med den seneste afgørelse fra Færdselsstyrelsen. Det er til gavn for hele branchen, at der fortsat er et reelt alternativ til de dominerende 3F-overenskomster, siger Jane Aakjær Madsen, direktør for ITD Arbejdsgiver.

Færdselsstyrelsen og Overenskomstnævnet har skullet tage stilling til, om ITD Arbejdsgiver/Krifa-overenskomsten følger et omkostningsniveau for chauffører, der ikke entydigt og væsentligt afviger fra de retningsgivende overenskomster på området. Det vil i praksis sige 3F-overenskomsterne. Efter grundig gennemgang af overenskomstens bestemmelser og satser og på baggrund af udtalelse fra Overenskomstnævnet har Færdselsstyrelsen konkluderet, at overenskomsten opfylder kravene og dermed godkendes.

Fornyelsen af ITD Arbejdsgivers overenskomst med Krifa per 1. juli 2021 betyder en lønfremskrivning, som giver 4,75 kr. mere i timen i mindsteløn for blandt andet chauffører og lagermedarbejdere. Da der er tale om en mindstelønsoverenskomst, bliver der lokalt ude på virksomhederne aftalt en personlig løn ud fra medarbejderens kvalifikationer, anciennitet med videre.

- Vi har en moderne og stærk overenskomst, hvor vi bygger videre på den fleksibilitet og de gode rettigheder for medarbejderne, som overenskomsten indeholder. For os har det været vigtigt at holde fast i et reelt alternativ til de dominerende 3F-overenskomster, siger Jane Aakjær Madsen. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125