23948sdkhjf

Torm køber tre LR2-skibe

Rederiet Torm har indgået aftale om køb af tre LR2-skibe, der er bygget i 2015.

Okeanis Eco Tankers Corp har solgt tre LR2-tankskibe, der alle er bygget i 2015 og udstyret med scrubbere – der renser udstødningsrøgen for svovlforbindelser – til det danske rederi Torm.

Der er tale om LR2-tankskibene Nissos Schinoussa, Nissos Heraclea o Nissos Therassia. Den samlede salgspris er oplyst til lige under 121 millioner USD.

Det skriver Torm i en selskabsmeddelelse.

Skibene forventes overtaget i løbet af indeværende kvartal og tredje kvartal 2021.

Torm oplyser, at der er opnået tilsagn om finansiering af to af skibene fra Dansk Skibskredit til en værdi af 60 mio. USD, mens det tredje tankskib forventes finansieret gennem et salg og en lease back aftale med en kinesisk finansiel institution for et provenu på USD 32,2 mio.

I den forbindelse forventer TORM at indgå to yderligere salgs- og tilbageleveringsaftaler, der giver USD 24 mio. I nettolikviditet. TORM har aftalt nøglevilkårene for de tre salgs- og leaseback-aftaler.

Efter kvartalets afslutning har TORM også solgt MR-skibet TORM Carina. Fratrukket tilbagebetaling af gæld genererer salget USD 6 mio. I likviditet. Skibet forventes leveret til den nye ejer i andet kvartal 2021.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11