23948sdkhjf

E-handel vokser trods genåbning

Højt niveau af onlinehandel vil justeres, lyder det fra Dansk Erhverv.

Forbrugerne skruer lidt ned for forventningerne til deres kommende e-handel. Det er naturligt, at forbrugerne vil handle mere i fysiske butikker, når de får muligheden efter lang tids nedlukning, men handlen online vil fortsætte med at vokse, vurderer Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

Mens samfundet gradvist åbner, stiger forbrugernes lyst til at handle i den fysiske butikker også. E-handelsanalysen fra februar viser, at forbrugerne ikke forventer at handle helt så meget i netbutikkerne, som de tidligere har gjort.

8 procent vil handle mindre, hvilket er en stigning fra 5 procent i december 2020. Samtidig svarer 20 procent af forbrugerne, at de vil handle mere de kommende måneder, hvilket er et fald fra de 27 procent, der svarede det samme i december 2020. Netto mener 13,5 procent, at de vil e-handle mere de kommende 12 måneder, end de har gjort de seneste. Gennemsnittet for de netto positive de seneste 12 måneder er 19,1 procent, lyder tal fra Dansk Erhverv.

- Det er ganske vist et fald, men jeg er slet ikke bekymret. Vi har under krisen været på et enormt højt niveau, og alle har forventet, at der vil komme en lille justering i takt med, at de fysiske butikker får lov at åbne mere og mere, siger Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

Han henviser til, at mange netbutikker de seneste mange måneder har haft en vækst på minimum 100 procent. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126