23948sdkhjf

Køligt trailer-jubilæum

25 år med Krone Cool Liner.

Krone har i år været på markedet selskabets populære køletrailer Cool Liner i 25 år. For at fejre det lancerer selskabet en ’25 Years Edition’ trailer.

Begyndelsen

I midten af 1990'erne, da Krone åbnede nye markeder og udvidede sin produktportefølje, så selskabet også intensivt på køle- og boksetrailere, som stadig manglede i eget produktsortiment. Udgangspunktet for programudvidelsen var i 1996, da Krone introducerede den første køletrailer under produktnavnet "Krone-Wabash". Baggrunden var et samarbejde med verdens største trailerproducent Wabash fra Lafayette, Indiana (USA), der leverede kølekasser til Tyskland.

Da importen ikke længere var rentabel på grund af negativ valutakursudvikling forårsaget af en stadig stærkere dollar, overtog Krone den førende skandinaviske producent - danske Norfrig A/S - inklusive næsten 200 ansatte i april 2000. Fabrikken i Hvam blev udvidet og moderniseret med investeringer på mere end 7 mio. euro, hvilket øgede kapaciteten til 3.000 enheder om året inden 2004 og mere end firedoblede omsætningen. Krone var meget hurtig til med succes at markedsføre Cool Liners med GRP toplag i hele Europa via sit distributionsnetværk.

Udvidelse af kapacitet og fokus på ståltoplag

På grund af den stigende internationale efterspørgsel efter Krone Cool Liners og den begrænsede kapacitet på 3.000 enheder i Hvam besluttede Krone at bygge en helt ny produktionslinje i Lübtheen, Tyskland. I 2007 blev verdens mest moderne, fuldautomatiske produktionsfacilitet med sættevogne nedkølet i ståldækdesign bygget her. Med en årlig kapacitet på cirka 10.000 enheder, tredobledes produktionsmængden.

Kølesættevognen fra Lübtheen viste sig at være en bæredygtig succes, og antallet af enheder steg år efter år. Siden 2016 har fabrikken i Mecklenburg-Vorpommern været en del af Krone Nutzfahrzeug-koncernen som et resultat af fusionen af flere virksomheder.

Det gennemprøvede koncept for den alsidige køletrailer er løbende udviklet teknologisk. I 2014 introducerede Krone også den nye Krone Trailer aksel til Cool Liner, som blev hurtigt meget populær på grund af sine minimale omkostninger. I 2016 blev lanceringen af den nye, særligt lette Isowall plus, som kan flyttes i bagagerummet for fleksibelt at transportere kølevarer ved forskellige temperaturer.

“25-Years Edition”

I jubilæumsåret 2021 kommer den nuværende Cool Liner med adskillige opdateringer såsom standardudstyr med Krone Telematics, et innovativt belysningskoncept, en ny optimeret dørtætning, den nydesignede rebound-plade, et nyt stødbeskyttelsessæt og omfattende ekstraudstyr. For at markere årsdagen for Cool Liner lancerer Krone mærkatet "25 Years Edition" med en omfattende udstyrspakke under attraktive forhold. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14