23948sdkhjf

Mere banegods fra Stockholm

Containerships åbner ny frekvens sammen med Green Cargo.

Fra 12. april vil short sea rederiet Containerships i samarbejde med Green Cargo hver uge drive banegodsforbindelse mellem det sydlige Sverige og havnen Stockholm Norvik Port. Lasten blev tidligere transporteret som vejtransport, men er nu skiftet til denne mere miljøvenlige jernbanetransportløsning.

Lasten stammer fra Spanien, Portugal og Storbritannien, og varerne er på vej til Sveriges største forbrugerområde i Stockholm-regionen.

Den nye intermodale forbindelse udvider den nuværende søværts Scanbaltic-tjeneste, som Containerships opererer fra Iberia og Storbritannien til det sydlige Sverige. Den kombinerer intermodale transportløsninger for at give en mere bæredygtig måde at forbinde Spanien, Portugal og Storbritannien til Stockholm på, lyder det.

- Vi ser øget efterspørgsel efter bæredygtig transport og har derfor valgt at introducere vores egne togtjenester for en mere effektiv varestrøm. Målet med den nye jernbaneforbindelse til Stockholm Norvik er at transportere mere gods i 45 fods containere. Disse har samme kapacitet som en trailer, men kuldioxidemissionerne reduceres, forklarer Urban Williamson, Shortsea Manager, Containerships Sweden & Norway.

Stockholm Norvik Port er en moderne havn med en infrastruktur til at imødekomme markedets krav om øget frekvens og kapacitet på jernbanenettet. Den industrielle banelinje er 4400 meter lang og forbinder Stockholm Norvik med hele Sveriges nationale jernbanenet.

- Den nye banegodstjeneste er en meget god nyhed. Dette er helt i tråd med vores strategi om at tilbyde effektive transportløsninger og øget jernbanevolumen via Stockholm Norvik Port. Jernbanenettet er en vigtig forudsætning for bæredygtig transport og for at kunne tilbyde vores kunder god service, siger Nicklas Ebersson, Marketing Manager Cargo, hos Ports of Stockholm.

Containerterminalen ved Norvik Port i Stockholm drives af Hutchison Ports, en af de største terminaloperatører i verden, med 52 havne i 27 lande. Ports of Stockholm ejer og driver jernbanegrenen og tilbyder i partnerskab med Green Cargo landsdækkende jernbanetransportløsninger. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125