23948sdkhjf

Øget appetit på lastvogne og varebiler

Salget af lastbiler og varebiler tilbage efter nedlukning.

Den tilbagegang vi så i salget af varebiler i starten af 2021 er indhentet i marts, hvor der har været et fremragende antal indregistrerede varebiler.

Det skriver De Danske Bilimportører.

Lastbiler

Lastbilsalget oplevede en nedgang i starten af året, men skuden vendte i februar og salget kom stærkt tilbage i marts med 524 nyregistreringer, hvilket er en stigning på 45,6 procent sammenlignet med marts sidste år. Marts bringer altså det samlede antal indregistreringer for første kvartal i 2021 op på 1.226. der er 9,4 procent højere end første kvartal 2020.

Om lastbilsalget siger adm. direktør for branceorganisationen De Danske Bilimportører, Mads Rørvig:

- På trods af en lille nedgang i slutningen af 2020 og starten af 2021 ser vi en ganske stabil stigning i efterspørgslen på lastbiler i første kvartal af 2021. Vi har derfor positive forventninger til de kommende måneder, hvor vi håber på en fortsat stigning.

Varebiler

Antallet af indregistrerede varebiler i marts var 3.777, hvilket er 37,7 procent flere nyregistrerede varebiler end samme periode sidste år, dermed kommer antallet af nyregistreringer i første kvartal af 2021 op på knap 6 procent over første kvartal i 2020.

- Vi ser overordnet en særdeles tilfredsstillende efterspørgsel på varebiler, der siden en kort nedgang i foråret sidste år, har oplevet en stigende efterspørgsel. De udsving vi har set i løbet af det første kvartal i 2021 kan i høj grad tilskrives afklaringen af nye afgifter og vilkårene for indbetaling af disse, siger Mads Rørvig.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172