23948sdkhjf

Willie Walsh er ny kaptajn i IATA

Erfaren luftfartsprofessionel overtager efter Alexandre de Juniac.

Med virkning fra 1. april har det britiske luftfarts-koryfæ Willie Walsh overtaget styringen i den internationale luftfartsorganisation IATA som generaldirektør og administrerende direktør.

Han efterfølger franske Alexandre de Juniac.

- Jeg brænder for vores branche og for det vigtige arbejde, som IATA udfører på vegne af sine medlemmer, under Covid-19-krisen mere end nogensinde. IATA har stået i spidsen for bestræbelserne på at genstarte den global sammenhængskraft, herunder udviklingen af IATA Travel Pass. Mindre synligt, men af lige så stor betydning, er luftfartsselskaberne fortsat afhængige af IATA’s økonomiske afviklingssystemer, Timatic og andre vitale tjenester for at understøtte deres daglige drift. Jeg er taknemlig over for Alexandre for at efterlade en stærk organisation og et motiveret team. Sammen er IATA-teamet absolut fokuseret på at genoprette den bevægelsesfrihed, som luftfartsselskaberne leverer til milliarder mennesker over hele verden. Det betyder ens frihed til at besøge venner og familie, at møde vigtige forretningspartnere, at sikre og bevare vitale kontrakter og at udforske vores vidunderlige planet, siger Willie Walsh.

Walsh blev bekræftet som IATA’s ottende generaldirektør ved den 76. IATA-ordinære generalforsamling den 24. november 2020. Han slutter sig til IATA efter en 40-årig karriere inden for luftfartsindustrien. Walsh trak sig tilbage fra International Airlines Group (IAG) i september 2020 efter at have fungeret som administrerende direktør siden starten i 2011. Før det var han administrerende direktør for British Airways (2005-2011) og administrerende direktør for Aer Lingus (2001-2005). Han begyndte sin karriere inden for luftfart i Aer Lingus i 1979 som kadetpilot.

- I normale tider er over fire mia. rejsende afhængige af luftfart hvert år, og distributionen af vacciner har sat værdien af effektiv luftfragt i fokus. Flyselskaber er forpligtet til at levere sikre, effektive og bæredygtige tjenester. Mit mål er at sikre, at IATA er en stærk stemme, der understøtter global lufttransports succes. Vi vil arbejde sammen med tilhængere og kritikere for at opfylde vores forpligtelser over for en miljømæssigt bæredygtig luftfartsindustri. Det er mit job at sikre, at regeringer, der er afhængige af de økonomiske og sociale fordele, vores branche genererer, også forstår de politikker, vi har brug for for at levere disse fordele, siger Willie Walsh.

Willie Walsh har været medlem af IATA’s bestyrelse i næsten 13 år mellem 2005 og 2018, herunder som formand (2016-2017). Han vil arbejde fra foreningens hovedkontor i Genève, Schweiz. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156