23948sdkhjf

Ny forening støtter Kattegatforbindelsen

Borgere vil synliggøre, at infrastrukturprojektet også har tilhængere i de berørte områder.

En ny forening til støtte for en fast forbindelse over Kattegat ser snart dagens lys.

’Foreningen Kattegatforbindelsen – Ja tak’ har indkaldt til stiftende generalforsamling 21. april, og foreningens formål er – som navnet indikerer – at fremme realiseringen af en fast broforbindelse mellem Østjylland og Vestsjælland.

Positiv effekt på samfundet

I spidsen for den ny forening står initiativtager og Odder-borger Niels Baj Rye, som har markeret sig i de lokale medier de seneste måneder.

- Jeg har mærket interesse for de positive sider ved en fremtidig bro over Kattegat, og den interesse er vi nu en gruppe borgere, der vil følge til dørs ved at stifte en forening, siger Niels Baj Rye.

Han forklarer videre om foreningens formål:

- Vi er overvejende tilhængere af Kattegatforbindelsen. Anlæg af veje, offentlige transportnet og broer smitter ofte positivt af på samfundet. De giver flere uddannelsesmuligheder for unge, større udbud af arbejdspladser, mere velfærd og en større sammenhængskraft. Vi håber, at vi med vores tilstedeværelse og virke kan synliggøre dé pointer, siger han.

Tager modstandere alvorligt

Niels Baj Rye fortæller, at det er væsentligt for den nye forening, at dens medlemmer optræder nuanceret og respektfuldt. I oplægget til foreningens vedtægter er det derfor fremhævet, at det fremtidige broanlæg skal balancere hensyn til mennesker, lokalkultur og natur, ligesom medlemmerne af foreningen vil tage skeptikere og modstandere seriøst og vise forståelse for de potentielt berørte.

- Det er vigtigt for mig, at vi i vores debatform ikke bliver negativt afhængige af vores modstandere. Vi vil ikke skændes og være flabede, og emnet er naturligvis ikke sort-hvidt. Vi sænker ikke vores debatniveau, hvis vores modstandere skulle gøre det eller ønske det. Jeg synes, vi generelt skal huske, at vi alle sammen er borgere, der kan diskutere fælles anliggender og ikke kun forblive privatpersoner med individuelle interesser, siger Niels Baj Rye.

Generalforsamlingen bliver i tråd med tidens ånd og regler afholdt virtuelt. Interesserede kan melde sig til via Facebook-gruppen ’Kattegatforbindelsen – JA TAK’, hvorfra man får tilsendt dagsorden og materiale. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141