23948sdkhjf

Ørsted starter offshore-installation i Taiwan

Har igangsat vandret boring på Greater Changhua 1 & 2a.

Med alle tilladelser og VVM-godkendelser på plads indleder Ørsted nu offshore-byggeaktiviteter i fuld skala på sin 900 MW store Greater Changhua 1 & 2a Havvindmøllepark. Ørsted begynder at lægge eksport- og arraykabler og installere offshore-transformerstationer og fundamenter i 2021 og vil opstille vindmøller næste år.

Taiwans første store havvindmøllepark, der ligger 35-60 km ud for Changhua Countys kyst, skal efter planen stå færdig i 2022, hvorefter den kan levere ren energi til en million taiwanske husstande.

Ørsted har igangsat den vandrette boring, der skal forberede kabellægning og erosionsbeskyttelse af fundamenterne og dermed klargøre havbunden til installation af fundamenter. Samtidig gør Ørsted gode fremskridt med byggeriet på land, herunder færdiggørelsen af anlægsarbejdet i de to hovedbygninger på den landbaserede transformerstation og opgraderingen af kaj 36 og 37 i Taichung Havn, hvor hovedkomponenterne til offshore-installationen skal opbevares.

Matthias Bausenwein, regionsdirektør for Ørsted i Asien og Stillehavsområdet:

- Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Med 30 års erfaring og en forretningsmodel for udvikling, opførelse og drift af havvindmølleparker, der favner alle faser fra vugge til grav, har Ørsted fra dag ét forpligtet sig til at hjælpe Taiwan med at bygge havvindmølleparker i verdensklasse, der leverer ren energi og bidrager til Taiwans grønne omstilling. Påbegyndelsen af offshore-installation på Greater Changhua 1 & 2a er et vigtigt skridt hen mod at gøre Taiwan grønnere, siger han.

Ud over offshore-installationsarbejde har Ørsted forberedt sig på drifts- og vedligeholdelsesarbejdet (O&M) siden 2019 og etableret et lokalt O&M-team med 21 taiwanske O&M-teknikere og yderligere fire på vej. Disse teknikere er i øjeblikket under intensiv uddannelse og vil få base på Ørsteds nye O&M-base i Taichung Havn fra 2022. Herfra vil de bruge det første servicefartøj under taiwansk flag til at udføre deres drifts- og vedligeholdelsesopgaver og dermed sikre, at havvindmølleparken leverer optimalt.

Christy Wang, landechef for Ørsted Taiwan:

- Efter næsten 1.800 dages hårdt arbejde er vi nu klar til at påbegynde offshore-installationen. Dette er ikke en let opgave, særligt i lyset af udfordringerne ved Covid-19-pandemien, men vi har bevist, at vi med vores store erfaring med at lede havvindprojekter kan sikre de skibe og det personale, der er nødvendigt for, at vi kan starte offshore-byggeriet til tiden. Sammen med vores udenlandske og indenlandske leverandører vil Ørsted opretholde en høj sikkerheds- og miljøstandard, opfylde vores VVM-forpligtelser i hele byggefasen og levere havvindmølleparken til tiden, siger Christy Wang. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14