23948sdkhjf

Forbedringer på vej med klippekortsordning

Gennembrud i forhandlinger om dispensationsmuligheder.

Det har holdt hårdt at finde acceptable løsninger på kravene i miljøzonerne, men nu er der forbedringer på vej, lyder det i en skriftlig meddelelse fra DTL – Danske Vognmænd.

Med ændrede krav til lastbiler i miljøzoner fra 1. januar 2022 er en lang række specialkøretøjer, der ikke umiddelbart kan få eftermonteret partikelfiltre, kommet i voldsom klemme. DTL - Danske Vognmænd har gennem længere tid lagt arm med myndighederne om acceptable løsninger.

- Jeg er glad for, at vi omsider har haft et gennembrud i forhandlingerne om dispensationsmuligheder og en klippekortsordning. Særligt særtransporter og andre specialkøretøjer har været sat i en umulig situation med udsigt til de nye regler, forstærket af at regelskiftet er blevet fremskyndet seks måneder oven i leveringsproblemer forværret af coronaen, siger DTL’s administrerende direktør, Erik Østergaard.

Det er DTL - Danske Vognmænd og DTL - Kran Blok Erfa, der sammen har lagt pres på myndighederne for at finde holdbare løsninger.

I aftalen åbnes der som udgangspunkt op til mulighed for op til seks måneders dispensation til levering af ny lastbil – måske længere i særlige tilfælde. Større virksomheder med behov for flere udskiftninger af lastbiler eller eftermonteringer af partikelfiltre kan blive omfattet af en trappetrinsmodel. En lille virksomhed, som er konkurstruet, kan også få dispensation, lyder nogle af elementerne.

- Jeg synes, myndighederne har lyttet til branchen og er kommet os i møde på nogle af de udfordringer, som de nye regler afstedkommer, fordi de introduceres med så kort varsel. Vi har oplevet en forståelse for, at det ikke er fordi, vi er modstandere af reglerne – men fordi varslet har været for kort i forhold til omfanget af investeringer og muligheden for at nå det med de leveringsfrister, som branchen nu engang oplever på materiellet, siger Erik Østergaard. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141