23948sdkhjf

- På tide at åbne erhvervsskolerne

Det er uforståeligt, at certifikatkurser ikke har fået lov at åbne, lyder det fra ATL.

Kommentar af Lars William Wesch, direktør i ATL.

”Med den seneste åbning fik eleverne lov til at vende tilbage til efterskoler og højskoler. Men chaufførlærlinge kan stadig ikke tage kørekort, da certifikatkurserne på chaufføruddannelsen fortsat er omfattet af restriktionerne. Det er et alvorligt problem for både lærlinge og virksomheder.

I min verden er det helt uforståeligt, at certifikatkurserne ikke har fået lov til at åbne igen. I den store sammenhæng er der tale om relativt få elever, men for den enkelte har det enorm betydning. De nyansatte chaufførlærlinge kan ikke komme videre med deres uddannelse. I værste fald bliver de opsagt, fordi virksomhederne ikke har noget at sætte dem til, når de ikke har et stort kørekort.

Det absurde i situationen er, at man godt kan tage et stort kørekort på et AMU-center.

Vi opfordrer kraftigt til, at erhvervsuddannelserne snart åbner igen. Det gælder selvfølgelig ikke mindst certifikatkurserne på chaufføruddannelsen.

En undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der kommer til at mangle 99.000 faglærte i 2030. Vi har vores særlige udfordringer i transportbranchen med et stort antal ældre chauffører, som går på pension i de kommende år. Vi har med andre ord ikke råd til at miste en årgang eller to af chaufførelever.

Politikerne må altså tage ansvar og sikre, at uddannelserne kan genåbne under trygge rammer”.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142