23948sdkhjf

ATL efterlyser nomineringer

ATL: Din dygtige lærling eller elev fortjener en pris.

ATL vil igen i år hylde transportbranchens dygtige lærlinge og elever. Det sker til sommer med uddelingen af Transportens Lærlingepris og Transportens Elevpris. Men allerede nu kan man indstille lærlinge og elever til priserne.

I 2020 gik Transportens Lærlingepris til 21-årige Anton Hertz Bruun Dyremose, der er uddannet og nu ansat hos Alex Andersen Ølund A/S i Odense. 24-årige Kasper Friis Kjær Hansen, der har været speditørelev hos BHS Logistics A/S i Hvidovre, vandt Transportens Elevpris 2020.

I 2021 bliver priserne uddelt for tredje gang.

Virksomhederne har nu mulighed for at indstille en lærling og/eller elev, der har gjort indtryk under sin læretid på virksomheden, og dermed er blevet et forbillede for andre unge, der overvejer en karriere i transportbranchen. Indstillingen skal ske i samarbejde med erhvervsskolen.

- 2021 gentager vi modellen med at uddele prisen ude på den enkelte lærlings og elevs arbejdsplads. Dels giver det mulighed for at foretage uddelingen på ansvarlig vis i forhold til eventuelle corona-restriktioner, og dels er det en festlig måde at inddrage vinderens kollegaer og sætte fokus på den virksomhed, der har været læreplads eller elevplads for vinderen, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Bestået

En virksomhed kan indstille en kandidat til Transportens Lærlingepris, hvis medarbejderen har bestået svendeprøven som godschauffør, kranfører, mekaniker eller lager- og terminalarbejder. Transportens Elevpris uddeles til en medarbejder, der har bestået fagprøve indenfor administration, handel, logistik eller spedition. Kandidaterne skal have afsluttet deres uddannelse mellem 1. marts 2020 og 1. marts 2021.

- Det er vigtigt, ikke mindst her under coronakrisen, at sende et klar signal til branchen om vigtigheden af at tage lærlinge og elever. Samtidig vil vi gerne fortælle de gode lærlingehistorier til de unge, siger Lars William Wesch.

- Det har været fantastisk at se, at der trods coronakrisen er indgået rigtigt mange uddannelsesaftaler, og at ATL’s medlemmer har vist vilje til at tage mange nye unge talenter ind. I november 2020 var der faktisk 20 pct. flere uddannelsesaftaler på godschaufførområdet end i samme måned året før, bemærker Lars William Wesch.

Der vil blive udpeget en komité, som skal finde modtagerne af de to priser. Vinderne vil blive afsløret og hyldet i løbet af sommeren 2021.

Både prismodtagerne og virksomheden vil modtage et vinderbevis. Prismodtageren vil derudover modtage en særlig gave fra ATL.

Alle medlemmer af ATL kan allerede nu indstille én eller flere kandidater til de to priser i samarbejde med den pågældende erhvervsskole.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125