23948sdkhjf

Lindø Port of Odense gik markant frem på driften

Årsregnskab for 2020 for Lindø Port of Odense A/S.

Lindø Port of Odense A/S formåede i 2020 at øge sin omsætning med syv procent, mens resultatet af ordinær drift steg med 39 procent til 28 mio. kr.

Danmarks største havn målt på areal, Lindø Port of Odense A/S, kommer ud af 2020 med et over- skud på 19,9 mio. kr. og et resultat af ordinær drift på 28,1 mio. kr.

Sammenlignet med 2019 er resultatet af ordinær drift steget med 39 procent, mens overskuddet er faldet fra 28,2 mio. kr., hvilket primært skyldes et tab på 13,4 mio. kr. i urealiserede kursreguleringer.

Kigger man på omsætningen i havnens tre forretningsben, er omsætningen steget i både udlejningsforretningen og på markedet for skibs- og godsaktiviteter, mens omsætningen i logistikafdelingen ligger på niveau med 2019 og 6 mio. kr. over budgettet for 2020.

CEO hos Lindø Port of Odense, Carsten Aa, ser resultatet som tilfredsstillende i et år, hvor koncernens fokus har været at udvikle og cementere sin position som en af verdens største havneaktører i den grønne omstilling.

Samtidig har Corona-pandemien naturligvis også påvirket Lindø Port of Odense, og i det lys betegner Carsten Aa resultatet som bedre end forventet.

- Vi kan se tilbage på et år, hvor vi trods COVID-19’s påvirkning leverer et tilfredsstillende resultat og fortsætter vores sunde udvikling. Samtidig cementerede vi med sidste etape af havneudvidelsen vores position som en af verdens største havneaktører i den grønne omstilling. Lindø Port of Odense er en koncern med stor spredning i aktiviteterne, og det glæder os, at vi løfter vores om- sætning i udlejningsforretningen med 13 procent, og at logistikafdelingen havde betydeligt flere opgaver end forventet, siger Carsten Aa.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094