23948sdkhjf

Høj cargo-aktivitet i Billund

Lufthavnen holdt niveauet i februar.

Cargo centret i Billund Lufthavn håndterede i årets anden måned 5.431 tons luftfragt, hvilket er en stigning mod samme måned 2020 på 4,2 procent. Importen steg 5,5 procent, mens eksporten steg 3,8 procent.

År til dato er luftfragtmængderne dog fortsat faldet med 5,6 procent. Importen er faldet 11,6 procent, mens eksporten er faldet 3,3 procent.

- Niveauet bliver holdt højt på cargosiden, der bliver arbejdet igennem, og der bliver taget godt i mod de mange chartrede fragtfly, som vi får besøg af. Der kommer fortsat masser af værnemidler, grise, nødhjælpspakker og meget mere igennem terminalen. Og det er foruden de 44 ugentlige afgange med vores kurerfly, som flyver med e-commerce, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

På passagersiden tog lufthavnen i februar imod 8.794 passagerer mod 236.629 i samme måned 2020. Et fald på 96,3 procent. År til dato er passagertallet faldet 94,6 procent.

Men der er optimisme at spore hos Billund Lufthavn.

For 16. juni slår det rumænske flyselskab AnimaWings landingsstellet ud og lander i Billund med en rute til Bukarest. Dermed supplerer AnimaWings Wizzair på ruten med yderligere to ugentlige afgange på onsdage og fredage. Det betyder den kommende sommer fem ugentlige afgange mellem Billund og Bukarest og giver stor fleksibilitet for at tilrettelægge den perfekte rejse.

- Øst- og Centraleuropa samt Bukarest er et populært rejsemål for danske turister. Men ejerskabet af AnimaWings tyder på, at der også kommer mange rumænske turister til Danmark. Størstedelen af selskabet er ejet af én af de største rumænske tour operatører, Memento Group, der er i tæt samarbejde med TUI, og det fremgår tydeligt på deres hjemmeside, at Legoland bliver det helt store trækplaster til turister i Vestdanmark, siger Jan Hessellund.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078