23948sdkhjf

Opkrævning af ubetalte P-afgifter halter fælt

DTL: Britiske firma, der skal opkræve p-afgifter kan reelt ikke hente pengene i udlandet.

Når en østeuropæisk lastvogn – der har parkeret i strid med reglerne – på rastepladser i Danmark bliver pålagt en p-afgift, så er det meget usikkert om afgiften nogensinde bliver betalt.

Det skriver DTL – Danske Vognmænd.

Det britiske firma Euro Park Collection (EPC) står for opkrævningen af p-afgifterne fra udenlandske lastvogne. Men det er noget nær umuligt, når p-synderens firma, hører hjemme i udlandet.

DTL skriver:

»Faktisk står det klart, at EPC ikke har mulighed for at skaffe de oplysninger, der ellers er en forudsætning for, at firmaet er i stand til at udsende opkrævninger på ubetalte p-afgifter i en række østeuropæiske lande.

Det viser svar, DANSKE VOGNMÆND har modtaget og tal fra Aarhus Kommune og Parkeringskontrol Nord i Aalborg Kommune, som vi har fået aktindsigt i. Begge kommuner samarbejder med EPC om opkrævning af p-afgifter i udlandet.

EPC oplyser selv, at firmaet ikke kan hjælpe med opkrævning af ubetalte p-afgifter til køretøjer fra bl.a. Bulgarien, Rumænien, Kroatien, Letland og Slovenien. I Polen har EPC kun mulighed for at fremskaffe oplysningerne og efterfølgende udsende opkrævninger, hvis der fremsendes billeddokumentation vedr. køretøjet til de polske myndigheder. Det fremgår af et skriftligt svar fra Aarhus Kommune.

Tallene herfra viser fx, at ikke en eneste af de knap 200 ubetalte afgifter, som Aarhus Kommune i 2018 overdrog til EPC til opkrævning i Polen og Rumænien, er blevet betalt.

EPC oplyser selv, at firmaet ikke kan hjælpe med opkrævning af ubetalte p-afgifter til køretøjer fra bl.a. Bulgarien, Rumænien, Kroatien, Letland og Slovenien.«

Det betyder reelt, at EPC ikke har en reel mulighed for opkræve p-afgifterne. Der er tale om et meget stort antal ubetalte p-afgifter.

»Ifølge Færdselsstyrelsen blev der fra 1. januar 2019 og til 30. november 2020 udskrevet godt 8.000 p-afgifter til udenlandske køretøjer, hvoraf 6.600 ikke var betalt i januar 2021.«. /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127