23948sdkhjf

Østjylland letter sammen med Aarhus Airport

Klumme af Aarhus Transport Group.

Med sine 100 medlemsvirksomheder – heriblandt nogle af de største hubs og aktører inden for såvel person- som godstransport - følger Aarhus Transport Group (ATG) debatten og udmeldinger om fremtidig hensigtsmæssig investeringsfordeling inden for infrastruktur/mobilitet.

Klumme af Aarhus Transport Group:

”For tiden står flyene stille rundt omkring i lufthavnene, men der er næppe tvivl om, at de nok skal komme på vingerne igen, så snart det er muligt.

Netop østjyderne er kendt for at være ivrige flypassagerer, hvilket ikke er overraskende, når man ser på erhvervsstruktur og borgersammensætning.

Aarhus-området er præget af store internationalt arbejdende virksomheder, store forsknings-og uddannelsesinstitutioner, mange virksomheder inden for international service blandt andet inden for vind-og søfartsindustri –samt almindelig rejselyst.

Alt dette betyder, at en velfungerende og moderne lufthavn er essentiel for den fortsatte pleje af de værdier, der skabes. Aarhus Transport Group –ATG ser derfor med stor glæde og fortrøstning på det engagement og de investeringer, der på sigt vil sikre netop dette.

Aarhus Airport under forvandling

Aarhus Airport gennemgår i denne tid en omfattende transformation til nok den mest attraktive og moderne lufthavn i Europa. Lufthavnen har en ambition om frem mod 2030 at tredoble antallet passagerer og i 2040 at passere 4 mio. passagerer. Fuldførelsen af denne ambition vil i nutidens tal gøre Aarhus Airport til den største lufthavn i Vestdanmark.

Med en ombygnings-og udvidelsesplan, der tager højde for såvel de aktuelle som de fremtidige behov og forventede ændrede ønsker til, hvordan man som passager kommer igennem og bliver transporteret sikkert og enkelt, har Aarhus-området og Østjylland fra 2022 endnu en helt unik transportfacilitet.

Med uddannelsesinstitutionen GreyBird pilotakademi og et moderne hotel med konference- og mødefaciliteter tilkoblet, er alle muligheder for et fremtidssikret og innovationsrettet Air-hub til stede. Transporten til og fra lufthavnen har været - og er stadig -en kilde til debat. Det skal være ”let at gøre det rigtige” – i dette tilfælde at kunne benytte en på enhver vis bæredygtig metode (tid, økonomi, miljø). Med eldrevne busser eller tog vil det give gode muligheder for at skabe attraktive forbindelser, der med den korte afstand fra de store byer som Aarhus, Randers og Grenaa vil betyde let adgang for flypassagerer.

En motorvejsforbindelse Aarhus-Grenaa vil forbinde Aarhus med Aarhus Airport – og give hele Aarhus-området og nordøst herfor luft under vingerne. Aarhus Transport Group bakker helt og fuldt op om Aarhus Airport og ser frem til den som drivkraft for Østjyllands fortsatte udvikling. ATG ser på konkrete behov og har fokus på fremtiden og innovation. Et erhvervsliv i udvikling og med nye behov”.

/anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141