23948sdkhjf

ATL orienterer om strammere indrejseregler

Yderligere stramning af indrejseregler for grænselandet fra den 17. februar 2021.

Myndighederne vurderer, at risikoen for spredning af virusvarianten B 1.351 er øget i grænselandet, og skærper derfor nu indrejserestriktioner og test- og isolationskravet i Danmark for grænselandet.

Det skriver ATL i en pressemeddelelse

På baggrund af udbredelsen af nye mutationer, har regeringens indsatsgruppe vurderet, at der er behov for at skærpe indrejserestriktionerne for indrejsende fra grænselandet samt test- og isolationskravet efter indrejse i Danmark. Dette skyldes, at der er risiko for, at den sydafrikanske virusvariant B 1.351. kan sprede sig ved indrejse fra grænselandet.

Test må højst være 72 timer gammel

Regeringen indfører skærpede indrejsekrav for personer fra grænselandet, hvor personer fra Slesvig-Holsten, Sydsverige og Västsverige, som indrejser med et anerkendelsesværdigt formål, ved indrejsen skal kunne fremvise en negativ test foretaget højst 72 timer før indrejsen. Reglerne træder i kraft den 17. februar. De nuværende gældende regler stiller krav om, at testen højst må være foretaget syv dage før indrejsetidspunktet.

Skærpede regler for test- og isolationskrav

Reglerne for test- og isolationskrav skærpes ligeledes efter indrejse i Danmark for personer, herunder danskere, der har arbejde, skal levere en tjenesteydelse, besøge nærtstående eller har bopæl i grænselandet.

De nuværende regler tillader under visse betingelser at fravige de i øvrigt gældende test- og isolationskrav i Danmark, hvis de pågældende kan fremvise en negativ test, som højst er syv dage gammel. Denne regel strammes ligeledes, således at kravet bliver, at denne test højst må være 72 timer gammel.

De ny regler trådte i kraft den 17. februar.   /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234