23948sdkhjf

Pirateri på dagsordenen i IMO

Opfordrer medlemslande til engagement i Guineabugten.

FN’s søfartsorganisation IMO opfordrer nu medlemslande til at engagere sig i arbejdet mod pirateri i Guineabugten og vil tage emnet op på et møde i maj.

I et brev til alle medlemslande udtrykker generalsekretær Kitack Lim sin bekymring over den dårlige sikkerhedssituation i Guineabugten. Ikke mindst efter et piratangreb på et containerskib 23. januar endte med, at et besætningsmedlem blev dræbt, og 15 blev kidnappet.

Forinden det er gået flere år med et stigende antal kidnapninger, og tre danske skibe er blevet angrebet i løbet af de seneste måneder. Derfor er der også tilfredshed i Danske Rederier over, at IMO nu melder sig ind i kampen.

- Det er ikke et sekund for tidligt, at IMO kommer på banen på denne dagsorden. Vi har fra dansk side været nogle af dem, som har råbt allerhøjest og gjort mest for at gøre politikere og myndigheder opmærksomme på problemet. Herhjemme er vi blevet hørt af politikerne, men hvis situationen skal blive bedre, afhænger det netop af, at problemet får international opmærksomhed, siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

I januar udnævnte Danmark en ny særlig repræsentant for maritim sikkerhed og øgede samtidig støtten til bekæmpelse af maritim kriminalitet med 10 mio. kr.

- Det står allerøverst på vores prioriteringsliste at få forbedret sikkerheden for handelsflåden i Guineabugten, så vi kommer til at bidrage med alt, hvad vi kan i IMO, ligesom vi ser frem til, at Danmark deltager aktivt med relevante myndigheder i arbejdet, siger Anne H. Steffensen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109