23948sdkhjf

Nye skærpede krav for indrejse

Godstransporten er som udgangspunkt undtaget for testkrav.

Fra den 7. februar 2021 træder nye skærpede indrejsekrav i kraft. Disse omfatter blandt andet krav om test og isolation ved indrejse til Danmark.

Det skriver Transportministeriet.

Godstransport anses fortsat som et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark. Personer, der transporterer gods, er derfor som udgangspunkt undtaget fra testkravet i forbindelse med indrejse i Danmark. Dette gælder kravet om forevisning af negativ test 24 timer før indrejse og 24 efter indrejse. Dette er dog med undtagelse af personer, der er bosat i Storbritannien, der fortsat skal kunne fremvise en negativ covid-19 test, der er foretaget højest 24 timer før indrejse.

Danske statsborgere, som har fast bopæl i udlandet, og udlændinge, som har fast bopæl i udlandet, vil der fra den 7. februar være krav om isolation efter indrejse til Danmark, når der ikke udføres transportarbejde.

Personer med dansk statsborgerskab eller udlændinge, der har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark, der indrejser efter endt godstransport i udlandet, er undtaget kravet om isolation mod forevisning af en negativ PCR-test, der på indrejsetidspunktet er højst syv dage gammel.

Godschauffører kan afholde den påbudte isolation i køretøjet, der er anvendt til godstransporten. Isolationen kan afbrydes i forbindelse med udførelsen af erhvervet; ved anvendelse af toilet og badefaciliteter i umiddelbar tilknytning til isolationsstedet; ved indkøb af mad og andre fornødenheder samt ved skift af isolationssted. Der kan højest være to personer isoleret i ét køretøj.

Det bemærkes, at det regulære hvil på mindst 45 timer fortsat skal afholdes i overensstemmelse med køre- og hviletidsreglerne. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16