23948sdkhjf

Billund: Stærk position på fragtmarkedet

Billund Lufthavn præsterer flot på trods.

Billund Lufthavn har haft et fornuftigt take-off på 2021.

På trods af den fortsatte mareridtsagtige situation på passagermarkederne, ser man i det midtjyske lyst på fremtiden – blandt andet på baggrund af en stærk position inden for luftfragt.

Stærk position

Januar måneds luftfragttal fortæller historien om en start på 2021, hvor medarbejderne håndterede 5.072 ton luftfragt, hvilket er et fald på 14,2 procent mod januar 2020.

Importen faldt 23,1 procent, mens eksporten faldt 10,2 procent.

Dog ligger Billund Lufthavn stadig godt sammenlignet med resten af markedet, lyder det fra Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn:

- Det er en hård sammenligningsmåned, fordi corona først begyndte at påvirke eksportmarkedet i februar sidste år, så de nedslående tal er alligevel ikke så nedslående, når vi ser på situationen. Og ser vi på resten af markedet, så kan vi roligt holde hovedet højt. Billund Lufthavn er et knudepunkt for luftfragten og står i en stærk position også for fremtiden, siger Jan Hessellund.

Positive udsigter

I årets første måned gik blot 16.529 passagerer gennem tælleapparaterne, hvilket svarede til et fald på 93 procent.

- Det holder hårdt lige nu, men der er positive udsigter. Vi er i tæt dialog med flyselskaberne og charterbureauerne om genetablering af trafikken, åbning af nye ruter, og vi kan måske snart byde velkommen til nye flyselskaber. Fremtiden ser lysere ud, og det er lige rundt om hjørnet, siger Jan Hessellund og fortsætter:

- Luftfarten skal sikre tryghed for de rejsende. Hurtigtest skal bidrage til, at rejsende ikke smitter hinanden. Derved kan vi skabe tryghed for den rejsende i forhold til de forskellige corona-varianter ved sikre rejsekorridorer. Et fælles europæisk corona-pas er vigtigt, så den rejsende let kan rejse rundt i Europa, siger han.

Stærkt personale sikrer stærk lufthavn

Uddannelse, arbejdsfordeling, besparelser og meget mere er gennemgående blandt personalet i Billund Lufthavn. Alle er nemlig rykket sammen i flyet og bidrager til at komme igennem det næste stykke tid, indtil krisen vender, lyder det fra lufthavnen.

Det er hårdt, og det kan mærkes blandt personalet i lufthavnen, lyder det, men indstillingen er klar, og alle arbejder frem mod, at Billund Lufthavn står stærkt og er klar til at byde rejseglade passagerer velkommen i terminalen igen, siger Jan Hessellund.

- Vi har en dybfølt tro på, at udrulningen af vacciner i Danmark får krisen til at vende. Jeg er stolt af at have set, hvordan personalet i lufthavnen har stået sammen og stadig gør det her i den sure slutspurt. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08