23948sdkhjf

FedEx: Integration med TNT koster afskedigelser

Koncernen skal skille sig af med mellem 5.500 og 6.300 medarbejdere.

FedEx Express har annonceret et forslag om at ændre størrelsen på den europæiske arbejdsstyrke, i takt med at FedEx Express nærmer sig færdiggørelsen af netværksintegrationen med TNT. Disse forhandlinger er en del af en bredere flerårig vækststrategi, der gør det muligt for European Express-afdelingen at bygge videre på det momentum, der er skabt i de senere år, lyder det fra den store amerikanske transportkoncern.

FedEx købte TNT i 2016 som en del af sine europæiske ekspansionsplaner. Siden overtagelsen har en vellykket integration fundet sted på tværs af it-systemer og vigtige dele af luft-, vej- og jordnetværket, ligesom der er foretaget investeringer i teknologi og infrastruktur.

Planerne for at håndtere duplikering som følge af at drive to store europæiske netværk, der forbinder lignende geografiske områder, blev præsenteret for europæiske medarbejderrepræsentanter og teammedlemmer for nylig.

Forslagene vil have en arbejdsstyrkepåvirkning på mellem 5.500 og 6.300 mennesker på tværs af operationelle teams og backoffice-funktioner. I løbet af disse konsultationer vil hele spektret af støtteforanstaltninger for berørte teammedlemmer blive drøftet med repræsentanter for samarbejdsudvalg fra hele regionen. Disse foranstaltninger varierer fra land til land og kan omfatte frivillig afskedigelse, omfordeling til andre roller og prioriteret adgang til åbne stillinger. Høringsprocessen finder sted over en atten måneders periode i overensstemmelse med lokale landes processer og regler.

Karen Reddington, præsident for FedEx Express Europe:

- Vi erhvervede TNT i 2016 af en grund: At åbne verdenen for vores kunder ved at forbinde det globale FedEx-lufttrafiknet med TNT’s omfattende europæiske vejnetværk for at blive en førende spiller i Europa. Selvom denne proces er vanskelig, vil vi sammen med afslutningen af netværksintegrationen kunne fungere som en virksomhed, der tilbyder større dækning, leveringshastighed, udvidede operationelle kapaciteter og forbedrede serviceniveauer, siger hun og fortsætter:

- Ændringer som denne er aldrig lette, fordi de påvirker vores folk. De er dog afgørende for at frigøre fordelene ved integration og forbedre vores konkurrenceevne på et hurtigt skiftende marked. Intet af dette ændrer vores værdier som en virksomhed, og vi er forpligtet til en åben dialog, hvor vi arbejder tæt sammen med vores sociale partnere og gennemfører denne proces med den største omhu og respekt for vores berørte teammedlemmer, siger Karen Reddington. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156