23948sdkhjf

Ekstra elastik i førerbeviser på vej fra EU

Europaparlamentets transportudvalg orienteret om forlængelse af førerbeviser og certifikater.

Europaparlamentets transportudvalg (TRAN) blev forleden orienteret om EU-Kommissionens såkaldte Omnibus II Forordning, der ligger op til yderligere forlængelse af førerbeviser og andre transportrelaterede certifikater, der ellers ville være udløbet.

- Den 25. januar mødtes medlemmer af Europa-Parlamentets transportudvalg (TRAN) med Maja Bakran Marcich, vicegeneraldirektør for mobilitet og transport og drøftede Kommissionens seneste forslag til midlertidige foranstaltninger vedrørende gyldigheden af certifikater og licenser.

Forslaget blev udsendt i sidste uge som reaktion på de ekstraordinære omstændigheder skabt af den igangværende Covid-19-krise. Kommissionen forklarede, at forslaget sigter mod at give transportoperatører kontinuitet og retssikkerhed, samtidig med at sikkerheden sikres.

Det skriver NLA i en orientering.

Kommissionen foreslår nu, at certifikater og licenser, der ellers ville være udløbet mellem 1. september 2020 og 30. april 2021, i stedet forbliver gyldige i en ny forlængelsesperiode på 7 måneder.

MEP'er hilste forslaget velkommen på et tidspunkt, hvor fornyelse af certifikater og licenser kan være vanskeligt for transportvirksomheder.

I betragtning af det hastende spørgsmål opfordrede Kommissionen MEP'erne til at afslutte arbejdet med sagen så hurtigt som muligt. Dette blev støttet over hele linjen af MEP'er, der tog ordet i TRAN-udvalget. Det forventes, at Rådet og Parlamentet vil vedtage forslaget i en hasteprocedure, eventuelt allerede på et rådsmøde, der er planlagt til 3. februar efterfulgt af et parlamentarisk plenarmøde den 8. februar.  /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141