23948sdkhjf

Scania vil være førende på lastbilbatterier

Lastbilproducenten forpligter sig til at tilbyde grønnere løsninger.

Scania forpligter sig til batterielektriske løsninger til tung transport.

Det er Scanias mål at være den førende leverandør i skiftet mod et bæredygtigt transportsystem.

Den hurtige udvikling af elektrificerede transportløsninger for tung transport omfatter blandt andet fremskridt inden for batteriteknologi, når det gælder effektiviteten til at lagre energi i forhold til batteriernes vægt. Også opladningstid, opladningscyklus og batteripris pr. kg forbedres hurtigt. Det betyder, at disse løsninger bliver mere omkostningseffektive, især ved gentagne og forudsigelige transportopgaver. Batteriløsningerne vil gradvist indgå i Scanias markedsledende fossile og biobrændstofdrevne løsninger til de fleste transportopgaver, lyder det fra lastbilproducenten.

- Vi ser, at batterielektriske løsninger er de første på markedet, der kan præstere helt emissionsfri transport. For kunden betyder batteriteknologien, at køretøjet kræver mindre service end et konventionelt køretøj, hvilket blandt andet betyder mere tid i drift. Vi har lært meget af bussegmentet, hvor omstillingen til batteridrift startede tidligere, og hvor de batterielektriske løsninger allerede er meget efterspurgte. Scanias timing i dette segment var ikke optimal, men det gav alligevel gode erfaringer, og vi gør store fremskridt med Scanias nye elektrificerede busprogram. Det gav os også gode grundlæggende erfaringer, som vi kan udnytte, når vi styrker vores satsning på elektrificerede lastbilløsninger, siger Alexander Vlaskamp, Head of Sales and Marketing hos Scania.

Scania har allerede lanceret en fuldt elektrificeret lastbilmodel samt el-hybrid lastbiler med og uden plug-in teknologi. Om få år planlægger Scania at introducere elektrificerede lastbiler til kørsel over lange afstande i op til 4,5 timer i træk med vogntogsvægte på op til 40 tons og hurtig opladning under chaufførernes obligatoriske hviletid på 45 minutter.

I 2025 forventer Scania, at elektrificerede køretøjer vil tegne sig for omkring 10 procent af koncernens samlede køretøjssalg i Europa, og inden 2030 forventes 50 procent af det samlede Scania-salg af køretøjer at være elektrificeret. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094