23948sdkhjf

Nyt logistikcenter går i drift

München Lufthavn tager 24.000 kvadratmeter pakhus i brug.

München Lufthavn tager nu et nyt logistikcenter i drift.

Cirka halvandet år efter byggeriet begyndte, gik det nye højteknologiske logistikcenter i lufthavnen i drift for nylig. Fra nu af kombineres lagerkapaciteten i lufthavnens detaildatterselskab Eurotrade, catering-datterselskabet Allresto og Flughafen München GmbH (FMG) under et tag i bygningen i den nordvestlige del af lufthavnen.

Logistikcentrets samlede areal inklusive eksterne lagerområder er omkring 24.000 kvadratmeter, hvilket betyder, at komplekset også har tilstrækkelig kapacitet til at tilbyde lagerplads til virksomheder uden for FMG-koncernen. Selve bygningen er 113 meter lang og 76 meter bred og dækker et areal på omkring 15.000 kvadratmeter. Den inkluderer faciliteter såsom en 300 kvadratmeter dybfrysningslager designet til temperaturer ned til minus 20 grader. Derudover er bygningen udstyret med et 100 kvadratmeter koldt lager afkølet til en temperatur på 4 grader og et lager med plads til mere end 5.600 paller. Logistikcentret kan også prale af en fuldautomatisk enhed med omkring 32.000 containere, hvoraf en del er temperaturreguleret for at muliggøre opbevaring og transport af temperaturfølsomme varer.

Det nye logistikcenter drives på en energieffektiv og klimavenlig måde takket være innovativ LED-belysningsteknologi og et solcelleanlæg. At lastbiler ikke længere behøver at rejse mellem lufthavnen og de lagre, der tidligere blev brugt i Freising og Schwaig, hjælper også med at forbedre CO2-balancen.

- Vi er meget glade for, at vi har afsluttet det nye logistikcenter til tiden på trods af de nuværende vanskelige omstændigheder. Dette betyder, at lufthavnen vil være ideelt udstyret til at sikre, at hele varestrømmen vil være effektiv og bæredygtig i fremtiden, siger lufthavnschef Jost Lammers i anledning af bygningens idriftsættelse. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187