23948sdkhjf

Forening vil kulegrave PostNord

Foreningen Stop Unfair Fragt vil til bunds i koncernens danske regnskaber.

På trods af at Rigsrevisionen rejser kritik af Transportministeriets tilsyn med regnskaberne i Post Danmark, kan den ikke fremføre bevis for krydssubsidiering, og det får nu den nystiftede Foreningen Stop Unfair Fragt op af stolene.

- Det var egentligt meningen, at Rigsrevisionens skulle kulegrave PostNords regnskaber, men på grund af det uigennemskuelige ejerforhold er det ikke lykkedes for dem. Og det er dybt bekymrende, siger Jens-Ole Larsen, der er talsmand i Foreningen Stop Unfair Fragt samt direktør i Slagelse Transportcenter A/S og bestyrelsesmedlem i Danske Fragtmænd.

Jens-Ole Larsen er desuden en af grundlæggerne af foreningen Stop Unfair Fragt, som har til formål at ’stoppe staten i at støtte konkurrenceforvridende og unfair fragt ved at poste flere hundrede millioner skattekroner i PostNord Logistics via det statsejede PostNord’, som det lyder fra foreningen.

- I årevis har vi råbt op om det absurde i, at en statsstøttet virksomhed driver konkurrence på det frie marked. Staten har brugt næsten 300 mio. skattekroner på at fremme unfair og ulige konkurrence på stykgodsmarkedet. Samtidig er PostNords selskabskonstruktion så mudret, at ikke engang statsrevisorerne kan få ordentligt adgang til regnskaberne i et statsejet selskab. Hvad prøver de at skjule, spørger Jens-Ole Larsen.

Forening skal skabe pres

Jens-Ole Larsen håber, at transportminister Benny Engelbrecht snart begynder at indse, at ”den statsstøttede og ulige konkurrence bør stoppes”:

- Vi håber – men vi tror ikke på det. Ministeren er flere gange blevet gjort opmærksom på problemet. Og i vores optik virker det som om, at han ikke har fået eller afkrævet tilbundsgående svar fra PostNords ledelse. Det er jo blandt andet også noget af det, som ministeren og Trafikstyrelsen bliver kritiseret for af Rigsrevisionen. Vi synes, at der bliver skøjtet lidt let og elegant hen over det hele. Vi vil egentlig også gerne vide, om de oplysninger, som nogle whistleblowers har givet ministeriet om PostNord, er blevet taget alvorligt. Vi bliver simpelthen nødt til at få sandheden frem, siger Jens-Ole Larsen.

Derfor har han – sammen med andre i transportbranchen – oprettet Stop Unfair Fragt.

- Vi håber, at foreningen kan skabe opmærksomhed og få danskernes og mediernes øjne op for, hvor mange millioner staten poster i et statsejet firma, der skaber ulige konkurrence og i sidste ende tvinger private chauffører og firmaer ud i arbejdsløshed og konkurs. Forhåbentligt kan vi lægge så stort et pres, at transportministeren får lukket ned for PostNords datterselskab PostNord Logistics. Det er den eneste fair løsning – ikke kun for os i branchen – men også for alle os skatteborgere, siger Jens-Ole Larsen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125