Toldstyrelsen informerer om toldnedsættelse
Den nye handelsaftale mellem EU og Storbritannien betyder, at mange virksomheder skal have mere fokus på, hvordan man opnår toldnedsættelse. Derfor styrker Toldstyrelsen vejledningen på området.
1. januar 2021 trådte den nye handelsaftale mellem EU og Storbritannien i kraft, og med den begynder et nyt kapitel i samhandlen mellem parterne.
Før foregik handlen tværs over Nordsøen inden for EU’s indre marked, men nu skal danske virksomheder i højere grad have fokus på toldbehandling og dokumentation, ikke mindst hvis virksomheder vil bruge aftalens muligheder for toldnedsættelse.
Derfor styrker Toldstyrelsen vejledningen af virksomheder med webinarer og gode råd om smidig handel med de britiske naboer, fortæller Henrik Pagh Kold, kontorchef i Toldstyrelsen.
- Den nye aftale rummer muligheder for toldnedsættelse for britiske og europæiske varer, men det kræver, at virksomheder har fokus på deres varers oprindelse, altså hvor varerne kommer fra og er producerede. For virksomheder, der ikke er vant til at arbejde med told og handel uden for EU, er det en ny opgave, ligesom det underliggende regelsæt er et andet end før brexit. Derfor styrker vi vejledningen med webinarer for både begyndere og øvede på toldområdet samt en række gode råd, siger han.
Gode råd til virksomheder
Toldstyrelsen har tidligere opfordret virksomheder, der fortsat vil handle med Storbritannien, til at lade sig registrere som importør og eksportør. Når man er registreret, skal man til at se på den konkrete vare, fortæller Henrik Pagh Kold og tilføjer:
- Er man ny på toldområdet, vil jeg anbefale at deltage på et af vores webinarer om told og oprindelse og at gennemgå vores gode råd til virksomheder om mulighederne for toldnedsættelse, siger Henrik Pagh Kold.
Læs mere om toldreglerne her.