23948sdkhjf

Stor bøde for tachograf-svindel

Politikontrol viste, at der var foretaget indgreb på tachograf.

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi standsede 7. januar en 49-årig rumænsk lastbilchauffør, der måtte betale 24.000 kr. i bøde for manipulation med tachograf.

- Ved kontrollen kunne betjenten konstatere, at der var foretaget indgreb på tachografen, og at den kunne sættes ud af drift med en ombygget bilnøgle, der fungerede som fjernbetjening, siger Henrik Fobian, politikommissær ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Betjenten spottede lastbilen på motorvejen om natten og herefter fulgte han efter den i nogen tid frem til Cementvej i Solrød, hvor den blev bragt til standsning for en rutinemæssig kontrol. Ved kontrollen af tachografen bemærkede betjenten, at data og chaufførens førerkort havde uregelmæssigheder.

- Idet betjenten havde fulgt efter lastbilen i nogen tid, passede de optegnede data ikke med køretiden. Chaufføren havde altså manipuleret med tachografen under den køretur, hvor betjenten fulgte efter, og derfor blev betjenten opmærksom på manipulationen. Chaufføren kunne sætte tachografen ud af drift med fjernbetjeningen, hver gang han var ved at løbe tør for køretid, siger politikommissær Henrik Fobian.

Manipulationen skulle medvirke til, at chaufføren kunne køre med kortere hvil eller i længere sammenhængende stræk, end loven tilskriver. Det er særdeles farligt, siger lederen af Tungvognscenter Øst.

- Vi ser med jævne mellemrum forskellige forsøg på at snyde med køre- og hviletiden. Det er bare utrolig farligt at have chauffører bag rattet i tunge køretøjer, som ikke har fået hvil og pauser, og som derfor kan være uopmærksomme under kørslen eller måske ligefrem kan falde i søvn bag rattet, siger Henrik Fobian.

Chaufføren og virksomheden blev således præsenteret for en bøde på 72.000 kr., hvoraf chaufføren skulle betale en tredjedel af beløbet.

Bøden blev betalt, men lastbilens udstyr afventer stadig lovliggørelse, hvilket formentlig vil løbe op i yderligere 15.000-20.000 kr., før lastbilen får lov at fortsætte. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141