23948sdkhjf

Testklinik i Esbjerg Lufthavn holder erhvervslivet flyvende

SOS International finder Covid-19 smittede i Esbjerg.

SOS Internationals testklinik ved Esbjerg Lufthavn har succes med at spore COVID-19 smittede. Ud af de godt 1.300, der er blevet testet den seneste måned, er hele 3,7 procent testet positive.

Den høje positivprocent er et tydeligt tegn på, at SOS Internationals antigentest virker efter hensigten, og lufthavnschef Susanne Kruse Sørensen ser gerne, at endnu flere af lufthavnens kunder får øjnene op for de muligheder, et hurtigt testresultat giver:

- Vi er en lufthavn, der i høj grad er her for erhvervslivet. Derfor tilbyder vi også den service, at virksomhederne, særligt flytrafikken, har adgang til et hurtigt og smidigt test set-up, siger Susanne Kruse Sørensen.

En af de faste kunder i testklinikken ved Esbjerg Lufthavn er helikopterselskabet NHV, der dagligt flyver offshore-arbejdere ud til arbejdspladser i Nordsøen:

- Når olie- og gasselskabernes medarbejdere skal være på Nordsøen i flere dage, er det et krav, at de er testet negative umiddelbart før afgang. Med testklinikken i Esbjerg Lufthavn er det hurtigt og nemt at blive testet og dermed holde sikkerheden i højsædet, siger Lars Skov, direktør, NHV.

SOS International ser den høje positivprocent som et tegn på, at antigentest er effektive til at fange COVID-19 smittede:

- Vi har en effektiv og troværdig test. Når vi fanger så mange smittede, fortæller det, at der i høj grad er brug for antigentest i indsatsen mod COVID-19, siger divisionsdirektør Karin Tranberg fra SOS International.

Udenrigsministeriet giver fra 7. december fuld opbakning til, at erhvervsrejsende lader sig teste med antigentest ved hjemkomst fra erhvervsrejser. Dette sker for at forbedre vilkårene for erhvervsrejser. Der opfordres stadig til, at der følges op med en PCR-test fire dage efter hjemkomst.

Senest har myndighederne givet udtryk for, at private testaktører og antigentest kan blive en del af den offentlige teststrategi. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111