23948sdkhjf

Politi-forlig er god aftale for transporten

- Det er godt politisk håndværk, mener Erik Østergaard, DTL.

Det nyindgåede politi-forlig bærer en række fordele for transporterhvervet med sig, mener Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL Danske Vognmænd.

Blandt andet står Vejdirektoratet til at overtage særtransporttilladelserne. Efter måneder med lange sagsbehandlingstider og forskelsbehandling mellem landsdele, lægger politiforliget op til, at Vejdirektoratet fremover skal stå for tilladelserne til særtransporterne.

- Det er godt at se, at det ikke udelukkende er langsigtede strukturelle udfordringer, men også helt aktuelle - og selvskabte - problemer, der finder sin løsning i forliget. Det er godt politisk håndværk, siger Erik Østergaard.

Aftaleparterne er blevet enige om at frigøre mere end 100 politibetjente gennem en ressortoverdragelse, så afviklingen af teori- og køreprøver, udstedelse og administration af kørekort samt udstedelse af takografkort overdrages fra politiet til Færdselsstyrelsen.

- Det giver god mening. Der er ikke mangel på politimæssige opgaver, og det er godt, at der allokeres med henblik på at styrke den operative indsats. Mange af disse opgaver er primært administrative. Så også her har politiforliget taget et opgør med en årelang praksis, der ikke har været hensigtsmæssig. I DTL hilser vi det meget velkomment, siger direktøren. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173