23948sdkhjf

Stiholt-kvinder løb med priser

Prisregn over Stiholt-lærlinge.

Da Metalindustriens Uddannelsesudvalg i sidste måned uddelte ML-Prisen 2020 til de dygtigste lærlinge inden for metalindustrien, var Stiholt igen stærkt repræsenteret med hele to prismodtagere. Det var 19. gang, at Metalindustriens Uddannelsesudvalg uddelte ML-Prisen til 25 nyudlærte svende, der har gennemført en erhvervsuddannelse inden for metalindustrien. Det skete i samarbejde med Dansk Industri, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne.

Kranmekaniker Line Bach Christensen

Blandt prismodtagerne vare Line Bach Christensen, som ud over at score et 12-tal ved svendeprøven nu også kan prale af at være Danmarks første kvindelige kranmekaniker.

- Jeg har ikke gennemført uddannelsen for at blive den første kvindelige kranmekaniker. Jeg har gjort det, fordi det er et spændende arbejde, og fordi jeg kan lide at bruge mine hænder og mit hoved. Jeg søgte egentlig ind som traktormekaniker, men så blev jeg opmærksom på muligheden for at uddanne mig inden for hydraulik. Jeg havde egentlig ikke de store forventninger til uddannelsen, men det er jo gået meget godt, siger Line Bach Christensen, der har gennemført skoledelen af den godt fire år lange kranmekaniker-uddannelse på Erhvervsskolerne i Aars og til hverdag arbejder hos Stiholt Hydraulic i Aalborg.

I indstillingen af Line til ML-Prisen skrev værkstedschef Troels Nielsen hos Stiholt Hydraulic blandt andet:

”Selv om Line er ene kvinde på hydraulikværkstedet, ser hun sig selv som en af gutterne. Det samme gør hendes kollegaer, og de er endda gået så langt som at mene, at hun får mandeinfluenza ligesom dem. Hun er omhyggelig med sine opgaver og sætter en ære i, at tingene er i orden, før kunden får lov til at køre ud af værkstedet”.

Lastbilmekaniker Charlotte Falsig Jensen

Blandt de 24 andre prismodtagere til ML-Prisen 2020 var også lastbilmekaniker Charlotte Falsig Jensen fra Im. Stiholt A/S. Hun scorede også 12 til svendeprøven, og arbejder lige som Line i Aalborg-afdelingen.

- Jeg har gjort en stor indsats og haft gode lærere på skolen, Tech College i Aalborg, og gode kolleger og oplæringsforhold hos Stiholt. Vi har for eksempel en mentorordning, som jeg har været rigtig glad for, siger Charlotte Falsig Jensen med henvisning til værkstedschef Freddy Callisen.

- Jeg kunne godt tænke mig at komme til Australien. Jeg har talt med en Scania-mekaniker, som har været afsted, og det lyder rigtig spændende. Man kan få arbejdstilladelse i Australien i op til et år, så når alt det corona-ballade er overstået, giver jeg det måske en chance, siger hun.

I Freddy Callisens indstilling af Charlotte til ML-Prisen lød det blandt andet:

”Charlotte er virkelig en pligtopfyldende medarbejder. Hun har en rolig tilgang til både nye og rutinemæssige opgaver, hvilket gør at kvaliteten bare altid er i orden. Hun laver faktisk aldrig fejl, for hvis der er en opgave som giver udfordringer, så er hun hverken for skråsikker eller for stolt til at bede om hjælp og få et ekstra sæt øjne på opgaven. Så så snart tingene forlader Charlottes hænder, ved både leder og kollegaer, at det er i orden”. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125