23948sdkhjf

Offshore-vind skal 25-dobles i Europa

WindEurope hilser ny vind-strategi velkommen.

Den europæiske brancheorganisation for vind-branchen WindEurope hilser velkommen EU’s Offshore Renewable Energy Strategy, som Europa-Kommissionen offentliggjorde i sidste uge.

Strategien forudser 300 GW offshore-vind i EU i 2050, og derudover skal offshore-vind fungere som den største kilde til elektricitet i Europa i 2040.

Giles Dickson, administrerende direktør i WindEurope:

- Dette er en meget god strategi. Det bekræfter visionen om at havvind skal være Europas største kilde til elektricitet. Og det identificerer alle de rigtige politikker, der vil drive disse investeringer: Industripolitik; regler for statsstøtte og mekanismerne til at sikre forudsigelige indtægter for havmølleparkudviklere til mindst omkostninger for samfundet. Havvind er billig nu, men det kræver store investeringer på forhånd. Så minimering af finansieringsomkostninger er afgørende for at holde de samlede omkostninger lave, siger han og fortsætter:

- Udvidelsen af havvind vil også hjælpe den økonomiske genopretning. 77.000 mennesker arbejder i dag i havvind i Europa. Det vil være 200.000, hvis regeringer leverer på deres offshore-vindplaner i 2030. Hver nye havvindmølle genererer 15 mio. euro i økonomisk aktivitet. EU's genopretningsplan kan hjælpe med at støtte de nødvendige infrastrukturinvesteringer, især i net og havne. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101