23948sdkhjf

Hver fjerde Emirates-ansatte er væk

Halvårsregnskab afspejler rejsebranchens corona-kvaler.

Flykoncernen Emirates Group har offentliggjort halvårsregnskabet for perioden 1. april til 30. september 2020, der viser, at både aktivitet, omsætning og resultat bærer præg af den nuværende COVID-19-situation, der begrænser især passagertrafik på tværs af landegrænser. Efterspørgslen på luftfragt er derimod høj, og det holder mange af selskabets ruter og fly på vingerne.

Hos Emirates Group faldt omsætningen med 74 procent til 3,7 mia. dollars med et tab på 3,8 mia. dollars efter sidste års overskud på 320 mio. dollars.

Hos Emirates faldt omsætningen 75 procent til 3,2 mia. dollars og et tab på 3,4 mia. dollars. Omsætningen holdtes hovedsageligt oppe af høj aktivitet i selskabets fragt-division SkyCargo.

I handlingselskabet Dnata faldt omsætningen 67 procent til 644 mio. dollars, et tab på 396 mio. dollars. Tabet inkluderer nedskrivninger på 188 mio. dollars.

Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, bestyrelsesformand og administrerende direktør for Emirates Airline & Group kommenterer halvårsresultatet:

- Vi begyndte vores nuværende regnskabsår midt i en global nedlukning, da flypassagertrafikken bogstaveligt talt stod stille. I denne hidtil usete situation for luftfarts- og rejsebranchen registrerede Emirates Group et halvårstab for første gang i over 30 år. I en situation, hvor passagertrafikken forsvandt, har Emirates og Dnata til gengæld vist agilitet og evnet at skifte strategi for at imødekomme øget efterspørgsel på blandt andet fragt. Det har hjulpet os med at løfte en forventet indtægt fra nul til 26 procent af vores niveau samme tid sidste år, siger Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Emirates-koncernens medarbejderbase er sammenlignet med 31. marts 2020 reduceret med 24 procent og udgør nu 81.334 per 30. september 2020. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078