23948sdkhjf

Schenker i Norge og Green Cargo kører grønnere

Green Cargo og Schenker AS samarbeder om en ny miljøvenlig løsning til temperaturregulerede transporter.

Den svenske godsbaneoperatør Green Cargo har sammen med norske Schenker AS indledt et testprogram, hvor der anvendes særlige kølevogne, hvor temperaturreguleringen udføres med el fra lokomotivet.

Det vil ifølge Green Cargo kunne reducere CO2-udledningen med 59.000 tons CO2 årligt, sammenlignet med køletransporter på lastbil.

Det skriver Green Cargo i en pressemeddelelse.

De nye kølegodsvogne testes i Schenker AS North Rail Express (NRE). Der er tale om en helt ny løsning, der ikke tidligere har været anvendt i praksis.

Green Cargo og Schenker AS håber, den nye løsning vil skabe store muligheder for at flytte trafik med temperaturstyrede varer fra vej til jernbane med positive klimaeffekter og omfattende reduktion af udledningen af CO2.

CO2-reduktionen på godt 59.000 tons kommer alene ved at det temperaturfølsomme gods skifter asfalt ud med skinner. Dertil kommer en væsentlig CO2-reduktion fordi kølemaskinerne på hver enkelt kølegodsvogn bliver drevet af elektrisk med el fra lokomotivet i stedet for med en dieseldrevet generator.

Green Cargo fremhæver også, at der vil være andre samfundsmæssige gevinster, hvis de forventede 13.000 køletrailere der årligt fjernes fra vejene i form af mindre trængsel og bedre trafiksikkerhed.

To testvogne

Testkørslerne betyder, at Green Cargo kobler to af de nye el-kapable kølevogne på Schenker AS togsæt frem til april 2021. Erfaringerne vil løbende blive vurderet og antallet af de nye klimavenlige kølevogne kan udvides, hvis der er efterspørgsel til løsningen.

Vognløsningen fra Wascosa er en vogn tilpasset til intermodale layouts med 20 ”, 40”, 45 ”containere og trailere. Den tekniske løsning er baseret på at forbinde vognene til lokomotivet ved hjælp af et togvarmekabel, hvorefter strømmen omdannes til trefaset og 400 V.

- Dette er en meget spændende og unik løsning, der ville betyde en stor reduktion i kuldioxidemissioner fra Schenkers transporter, siger Annette Bernström, vognchef hos Green Cargo, og fortsætter:

- Vi har foretaget mindre justeringer af vognene, så de passer til transporten. De tests, vi nu udfører, vil også vise, om vi har brug for at foretage flere justeringer eller andre mulige behov for yderligere udvikling.  /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094