23948sdkhjf

CPH har tabt knap halv mia. i 2020

Delårsrapport afspejler branche i krise.

I årets første ni måneder gik 6,7 mio. rejsende gennem tælleapparaterne i Københavns Lufthavne (CPH), hvilket var 16,6 mio. færre end samme periode sidste år svarende til et fald på 71,3 procent. Lufthavnen er dermed fortsat hårdt ramt af følgerne fra coronapandemien.

Hen over sommeren kom der lidt gang i rejseaktiviteten igen, men i takt med at smittespredningen steg, og rejserestriktionerne blev skærpet betydeligt, forsvandt den spirende optimisme i efterspørgslen på rejser. For at imødegå faldet i passagerindtægterne, har CPH iværksat besparelser på både investeringer og operationelle omkostninger, og i slutningen af august måtte lufthavnen nedlægge over 600 stillinger for at imødegå det betydeligt lavere aktivitetsniveau.

CPH realiserede således et underskud før skat på 453,6 mio. kr. for årets første tre kvartaler. Til sammenligning fik lufthavnen i samme periode af 2019 et overskud før skat på 1.065,3 mio. kr. Underskuddet i år skal ses i sammenhæng med det markante fald i omsætningen i såvel den aeronautiske som den ikke-aeronautiske del af forretningen. Samlet set opnåede CPH en omsætning på 1.325,0 mio. kr. - et fald på 59,8 procent sammenlignet med de tre første kvartaler af 2019.

- Vores delårsrapport afspejler, at luftfarten fortsat står i en meget alvorlig krise. Hovedparten af CPH's indtjening kommer primært to steder fra. Det ene er antallet af afgående passagerer, hvor vi siden nytår har mistet 8,3 mio. afgående passagerer sammenlignet med sidste år. Det andet er vores shoppingcenter og kommercielle aktiviteter, som er blevet kraftigt reduceret som følge af de meget få passagerer. Det rammer vores indtjening hårdt, og derfor har vi reelt holdt lufthavnen åben ved hjælp af vores bankfaciliteter siden COVID-19-udbruddet, selv om vi har gjort brug af statens hjælpepakker, siger administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavne. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081