23948sdkhjf

HHLA opretter intermodalt selskab i Ukraine

UIC tilbyder jernbanetransport mellem Odessa og hubs i landet.

Den tyske havneterminaloperatør HHLA (Hamburger Hafen und Logistik) har etableret sit eget intermodale selskab i Ukraine. Det nye selskab UIC tilbyder containertransport med jernbane mellem Odessa Havn og vigtige økonomiske centre i landet. HHLA udvider dermed sin intermodale forretning og udvider sit produktsortiment til hurtige, pålidelige og effektive hub-to-hub-transporttjenester i oplandstrafikken.

Ukrainske havne har udviklet sig meget dynamisk i de senere år. Sidste år steg gennemløbet i sortehavshavnen i Odessa med 8,5 procent til næsten 650.000 TEU. Imidlertid tegner jernbanen kun 22 procent for en lille del af containertrafikken mellem havnen og det ukrainske bagland. Til sammenligning ankommer eller forlader over 46 procent af havcontainere i Hamborg havnen på en miljøvenlig måde med jernbane.

- HHLA besidder omfattende ekspertise inden for den intermodale forretning. Med et effektivt togsystem baseret på kundevenlige tjenester, gennemsigtige priser, enkle bookingprocesser og pålidelige køreplaner ønsker vi at udnytte det betydelige potentiale i det ukrainske intermodale marked, siger Philip Sweens, administrerende direktør for HHLA International.

Ugentlige godstog til Ternopil, Kharkiv og Zaporizhia

Indtil nu er containertransport med jernbane i Ukraine næsten udelukkende blevet udført ved hjælp af grupper af vogne. Den nyetablerede UIC bundter den individuelle lastning til containerbloktog, hvilket øger effektiviteten og pålideligheden af transporterne. Siden begyndelsen af oktober 2020 tilbyder UIC ugentlige blokforbindelser mellem Odessa og Ternopil i Lvivs økonomiske region i det vestlige Ukraine. I november starter en ugentlig tjeneste til det industrielle centrum i Kharkiv, den næststørste by i Ukraine. Det er også planlagt at etablere en ugentlig containertogforbindelse mellem Odessa og Zaporizhia i den østlige del af Ukraine.

I havnen i Odessa driver HHLA det største containerhåndteringsanlæg i Ukraine; Container Terminal Odessa (CTO). CTO har sin egen jernbaneterminal, som i øjeblikket udvides, og hvor containerbloktogene dannes. Alle aktiviteter i indlandet udføres i samarbejde med private jernbaneterminaler. Yderligere tjenester såsom fyldning og fjernelse af containere, hub-til-dør-levering til den endelige destination med lastbil eller fortoldning er også tilgængelige. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125