23948sdkhjf

PostNord tilbyder 3D-print til kunderne

Ny avanceret 3D-printer fra HP skal styrke det statsejede post- og logistikselskab.

Dansk-svenske PostNord investerer i en ny 3D-printer fra HP, der angiveligt skal revolutionere virksomhedens produktion af prototyper og reservedele, spare lagerplads og reducere klimaaftryk. Den nye 3D-printer er installeret på en af PostNords terminaler og er ét af flere tiltag, der skal styrke PostNords 3D-print forretning i Norden.

Det skriver PostNord i en pressemeddelelse.

PostNord opruster på 3D-området med en markant investering i en ny, avanceret 3D-printer fra HP, der skal revolutionere fremstillingen af nye produkter fra prototype til færdigt produkt og samtidig bidrage til at nedbringe CO2-udledningen.

Den nye 3D-printer er allerede installeret på en af PostNords svenske postterminaler. Printeren betyder, at PostNord kan tilbyde en helt ny logistikservice, hvor f.eks. reservedele printes tæt på kunden, der dermed kan få leveret vigtige dele på kort tid, sammenlignet med eksempelvis levering af reservedele fra et lager i Kina. Det kræver blot, at producenten/leverandøren sender print-data digitalt til PostNord, der så printer delen og leverer den.

Indmarchen på et ny forretningsområde vil formentlig vække opsigt, hos det statsejede og støttede post- og logistikselskabs privatejede kommercielle selskaber, hvor mange mener PostNord har unfair konkurrencefordele, fordi PostNords ejere har pumpet flere milliarder kroner i det kriseramte selskab i de senere år. Klager til EU har dog ikke påvist unfair krydssubsidiering.

Reservedele i nylon

3D-printeren fra HP gør det muligt at reducere lagerplads og undgå overproduktion, da virksomheder kan nøjes med at producere produkter og prototyper efter behov. Printeren, der er en HP Jet Fusion 4200-model, er bl.a. i stand til at fremstille reservedele til udgåede produkter og benyttes allerede af flere danske kunder inden for f.eks. fx sundhed – og transportsektoren.

De 3D-printede produkter og reservedele er lavet med HP’s særlige MJF-teknologi (Multi Jet Fusion), der binder materiale sammen for at skabe en solid, selvbærende struktur. PostNord bruger HP’s materiale PA 12, der er et stærkt, termoplastisk og nylonbaseret pulver med mange anvendelsesmuligheder, som blandt andet gør det muligt at desinficere materialet.

Med PA 12 minimeres spildet af pulver mellem de forskellige produktionscyklusser. Det giver en ensartet ydeevne med høj genanvendelighed af overskydende pulver, hvilket gør fremstillingen mere miljøvenlig og omkostningseffektiv.

- Betjening af printeren er meget let. Vi ser en øget efterspørgsel efter større partier af produkter, og i øjeblikket er HP mere eller mindre alene om at have en ekstremt hurtig printer med materiale, som kan anvendes til en bred kundebase. Ved hjælp af 3D-teknologi kan vi strømline hele forsyningskæden og eliminere hele trin i vores egen og kundernes distribution, siger Tomas Lundström, nordisk chef for 3D hos PostNord Strålfors.

Miljømæssige fordele

3D-printere lader PostNords kunder udskrive forskellige dele under samme print. Det giver også et overskud set ud fra et bæredygtighedsperspektiv, da det giver mulighed for at producere flere produkttyper samtidigt i den samme maskine, ligesom det er muligt at genbruge pulveret i næste print.

Om PostNord

PostNord er den førende leverandør af kommunikations- og logistikløsninger til, fra og inden for Norden. Vi sikrer postservicen til private og virksomheder i Sverige og Danmark og er aktiv i alle de nordiske lande som logistik- og godsdistributør. Med vores ekspertise og stærke distributionsnetværk udvikler vi betingelserne for morgendagens kommunikation, e-handel, distribution og logistik i Norden. Besøg os og læs mere på www.postnord.com

Om HP

HP Inc. skaber teknologi, der gør livet bedre for alle, overalt. Gennem vores produkt- og serviceportefølje af personlige systemer, printere og 3D-printløsninger udvikler vi oplevelser, der forbløffer. Flere oplysninger om HP Inc. findes på http://www.hp.com/go/3Dprinting.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125