23948sdkhjf

Banen i Kangerlussuaq renoveret

Mittarfeqarfiit har investeret i asfaltfræser og mobil asfaltværk.

Syv ansatte hos Mittarfeqarfiit (Grønlands Lufthavne) har brugt tre måneder på at renovere landingsbanen i lufthavnen i Kangerlussuaq.

Ifølge terminalarbejder Jørgen Boller har arbejdet været omfattende. Først skulle medarbejderne lære udstyret at kende og derefter skulle de i gang med at udføre selve asfaltarbejdet.

- Da vi havde lært udstyret at kende, gik det hurtigt med arbejdet. Banen er blevet meget pænere og bedre at køre på. Før måtte vi sænke farten, når vi eksempelvis brugte sweeperen på grund af ujævnheder, og nu kan vi bare køre uden at sænke farten. Vi har anvendt flere tons asfalt. I starten af juni havde vi Colas, som er en af de førende virksomheder i Danmark inden for produktion og udlægning af asfalt, til at hjælpe os. Fra juli måned, kunne vi uden hjælp udefra selv producere asfalt, udlægge det og reparere asfalten, siger Jørgen Boller.

Mittarfeqarfiit har investeret i en asfaltfræser og et mobil asfaltværk og næste år går holdet i gang med at istandsætte området foran for pladsen, hvor Air Greenlands hangar er. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097