23948sdkhjf

Mærsk suspenderer 2020-guidance

Forventer bedre Q1 end i 2019.

A.P. Møller - Mærsk A/S suspenderer nu guidance for hele året 2020.

Baseret på foreløbige tal forventer A.P. Møller - Mærsk A/S, at EBITDA (Indtjening før renter, skatter og afskrivninger) for Q1 bliver omkring 1,4 mia. dollars, negativt påvirket af en svag udvikling i volumen, men delvis afbødet af en stærk implementering af vores IMO 2020 strategi, både med hensyn til omkostningsreduktioner og afdækning af stigninger i brændstofpris.

For 2020 har koncernen tidligere guidet EBITDA på omkring 5,5 mia. dollars, men den globale COVID-19 pandemi påvirker det globale transportmarked og forsyningskæder voldsomt. Det fører til væsentlige usikkerheder og mangel på overblik inden for den globale efterspørgsel på containertransport. Mens den globale operation fortsætter som normalt, har selskabet, som konsekvens af de nuværende usikkerheder relateret til fremtiden, besluttet at suspendere 2020 guidance for EBITDA, indtil der er større klarhed over markedsudviklingen og de finansielle konsekvenser.

- Gennem de første to og en halv måned af 2020 er vi nået langt med vores IMO 2020 strategi om at håndtere ekstraomkostningerne i forbindelse med det IMO krævede skift til brændstof med et lavt svovlindhold per 1. januar. Vi har effektivt reduceret en del af ekstraomkostningen ved hjælp af optimerede indkøb, ved selv at blande og producere brændstof og gennem rateforøgelser, så vores kunder betaler den reelle brændstofpris. Som følge heraf forventer vi at levere et Q1 2020, som er bedre end Q1 2019, til trods for faldende volumener på tværs af vores forretninger grundet COVID-19 pandemien, siger Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller – Mærsk A/S. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141