23948sdkhjf

- Det er vigtigt at sikre luftfragten

CPH sender 1.500 medarbejdere hjem.

- Selv om mange flyselskaber er i gang med at lukke ned for store dele af deres operationer i CPH, har vi som lufthavn en vigtig opgave i at opretholde driften og sørge for at sikre samfundsnødvendige flyoperationer, herunder blandt andet fragt.

Sådan lyder det nu fra Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn (CPH). Han tilføjer, at som en af de meget samfundskritiske opgaver understøtter CPH blandt andet den fragt, der enten som eksport skal ud af Danmark, eller som kommer til Danmark med fragtfly og ordinær rutetrafik.

- Vores primære fokus er at sørge for, at de tiltag vi gør nu, ikke giver varig skade på vores evne til hurtigt at komme tilbage i normal drift, når situationen kræver det. Samtidig skal vi beskytte CPH's økonomiske fundament og langsigtede mulighed for at udfylde rollen som kritisk infrastruktur for Danmark, siger Thomas Woldbye.

CPH er i øjeblikket i dialog med tillidsrepræsentanter fra de faglige organisationer om tiltag, der midlertidigt skal sikre, at lufthavnen kan opretholde en essentiel minimumsdrift og samtidig bidrage til kraftigt at reducere lufthavnens omkostninger. CPH forventer i den forbindelse også at gøre brug af den lønkompensationsordning, som regeringen har fremlagt sammen med arbejdsmarkedets parter.

Ordningen vil blive anvendt for medarbejdere, der som følge af den markant lavere driftsaktivitet vil blive sendt hjem. På nuværende tidspunkt er det forventningen, at CPH over de kommende uger gradvist vil sende op mod 1.500 medarbejdere hjem. CPH selv har i alt 2.600 ansatte - mens der arbejder i alt mellem 22.000 og 23.000 i lufthavnens butikker og blandt flyselskaber og handlingsselskaber.

- Vi er i øjeblikket i gang med at håndtere en helt usædvanlig og alvorlig krise for lufthavnen. Ud over det vi selv kan gøre for at operere på et lavere blus, er det positivt, at regeringen sammen med arbejdsmarkedets parter har lanceret en løsning, der indebærer mulighed for lønkompensation til medarbejdere. Det hjælper os med at navigere lidt mere langsigtet og arbejde målrettet på at undgå afskedigelser, mens krisen står på, siger Thomas Woldbye. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078