23948sdkhjf

- Godt med mere spillerum i presset situation

DTL roser regeringen for godskørselsdispensationer i kølvandet på Covid-19.

Hos brancheorganisation DTL – Danske Vognmænd roser man, at Transportministeriet har taget initiativer til, at der iværksættes midlertidige dispensationer til køre- og hviletidsforordningen som følge af coronavirus-situationen.

Desuden arbejdes der på at sætte en række regler midlertidigt i bero. Det drejer sig blandt andet om uddannelser for varebilschauffører og en forlængelse af gyldighed for chaufførkort – der ellers stod til at udløbe i marts og april.

DTL roser regeringen for at udvise rettidig omhu i en ekstraordinær situation.

- Det er et glimrende initiativ, og vi er ikke alene meget tilfredse med regeringens håndtering af covid-19 situationen i almindelighed, men også bestræbelserne på at komme erhvervslivet, herunder vognmændene, i møde med en række kloge tiltag. Nu får DTL-medlemmerne og deres chauffører lidt mere spillerum i en presset situation, siger Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL.

Regeringen lægger desuden op til dispensationer angående vareudbringning i byerne, men det skal ikke som en opfordring til yderligere hamstring, siger DTL-direktøren:

- Det er vigtigt for mig at sige, at dette ikke skal give frit slag til hamstring. Det er en nødforanstaltning, som skal sikre leverancerne og tilstrækkeligt med biler og chauffører, siger han. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109