23948sdkhjf

Dansk vækst svækkes

Corona kan sende dansk vækst under 1 procent.

Hvis coronavirusset spreder sig yderligere og udvikler sig til en global pandemi, kan det bringe væksten i dansk økonomi ned under 1 procent i 2020.

Sådan lyder meldingen nu fra Dansk Industri.

Spreder coronavirusset sig yderligere og udvikler sig til en global pandemi, vil det reducere væksten i dansk økonomi med 0,4 procentpoints i 2020. Beregninger fra Dansk Industri, på baggrund af et scenarie fra det anerkendte internationale analyseinstitut Oxford Economics, viser, at væksten i BNP kan risikere at falde fra de nuværende 1,3 procent til 0,9 procent i 2020. Beskæftigelsesfremgangen reduceres med knap 3.500 personer.

I scenariet fra Oxford Economics ventes en normalisering af situationen i 2021, hvilket betyder, at væksten i 2021 øges fra 1,5 til 1,8 procent. Selv om der ventes en hurtig normalisering vil økonomien dog have lidt et tab, og BNP vil være 0,1 procent lavere end ellers. Beskæftigelsen vil være tilsvarende 2.100 personer lavere i 2021, lyder det.

- Danske virksomheder mærker allerede effekterne af coronavirusset. Det gælder ikke mindst de mange forholdsregler for at håndtere smitterisikoen, men også i forhold til deres leverandørkæder. En række fremstillingsvirksomheder oplever mangel på komponenter til deres produktion – især hvis de har kinesiske underleverandører. Transportvirksomheder har måtte aflyse en række afgange, og efterspørgslen på udenlandsrejser har også lidt et knæk, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142