23948sdkhjf

Stigende interesse for biogas-lastbiler

Scania Danmark oplever stigende efterspørgsel på grønne transportløsninger.

Hos Scania Danmark mærkes en stigende interesse for den grønne omstilling også i transportsektoren. Det gælder ikke mindst brug af alternative og bæredygtige brændstoffer i lastbiler og busser. Scania har i de senere år udviklet det bredeste udvalg af motorer og drivliner til kørsel på mere bæredygtige brændstoffer; herunder el-hybrid, bioetanol, biodiesel samt biogas, lyder det fra koncernen.

- Det glæder os, at der er ved at komme gang i levering af gaslastbiler, som Arlas to nye Scania P 340 er glimrende eksempler på. Vi har for nylig også leveret gaslastbiler til flere andre kunder og vi oplever stor interesse for vores gaslastbil i vores udlejningsflåde. Vi har desuden leveret et stort antal gasbusser til kørsel på komprimeret biogas i Danmark, og da gaslastbilerne grundlæggende kører med samme, gennemprøvede teknologi, er der ikke noget at være bange for, siger Scania Danmarks salgsdirektør, Anton Freiesleben.

Den globale Scania-koncern, der leverer tunge lastbiler og busser på mere end 100 markeder over hele verden og beskæftiger over 52.000 medarbejdere, gennemførte for nylig en klimadag for samtlige medarbejdere. Det skete ved at sætte produktionen og samlebåndene i stå i en periode, hvor medarbejderne blev undervist i årsager og virkning af klimaforandringerne samt informeret om de værktøjer, som transportsektoren allerede i dag har til rådighed for at reducere CO2-udledningen.

- Vi kan blandt andet levere køretøjer til kørsel på både komprimeret og flydende biogas, men der findes endnu ikke danske tankstationer til flydende gas. Til gengæld sælges 100 procent danskproduceret biogas på de 17 danske tankstationer for komprimeret gas – enten som ren biogas eller som iblandet naturgas. Det vigtigste for Scania Danmark er, at vi kommer i gang nu og begynder at høste af de lavthængende klima-frugter med det samme, tilføjer Anton Freiesleben. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094