23948sdkhjf

Thyborøn Havn tæt på omsætningsrekord

Den nordvestjyske havn leverer ”tilfredsstillende regnskab”.

Selv om det ikke blev til syvende rekord i træk, har Thyborøn Havn aflagt et flot regnskab for 2019.

Havnen havde i det forgangne år en omsætning på 44,1 mio. kr. hvilket er tæt på rekorden fra 2018, hvor omsætningen nåede 44.8 mio. kr. Resultatet for 2019 lød på et overskud på 7,6 mio. kr.

Bestyrelsesformand Karl Kristian Bro udtaler i forbindelse med regnskabet, som netop er godkendt på bestyrelsesmødet den 26. februar:

- 2019 har været et ganske godt år i Thyborøn. Fiskeriet har været turbulent i 2019 med en svag start først på året. Derfor er det særdeles tilfredsstillende, at det det blev det andet bedste år på fiskeriet – kun overgået af 2018. En landingsværdi på hele 917 mio. kr. for fisk er bestemt tilfredsstillende. Det er også yderst tilfredsstillende, at omsætningen ender tæt på rekorden fra 2018, og at resultat stort set lever op til det, vi havde budgetteret med, siger Karl Kristian Bro.

Bestyrelsen har foreslået årets resultat overført til egenkapitalen, idet den fortsatte konsolidering skal anvendes til fremtidige investeringer for dermed at sikre havnens fortsatte udvikling. Thyborøn Havns egenkapital udgør dermed 131,2 mio. kr.

Det lykkedes stort set også at fastholde godsomsætningen tæt på 1,5 mio. ton. Sten og grusmaterialer fra Jyske Rev er fortsat den helt store godstype i Thyborøn. Det skyldes gode konjunkturer på byggeriet i Danmark, hvor gruset fra Jyske Rev bruges i betonindustrien. Der er også stadigvæk positive takter i udskibningen af grus og sten fra havnen til eksport - et område som forventes at kunne vokse i de kommende år.

Også de øvrige godstyper såsom laksefoder, kemikalier, olie, biomasse og fiskemel gav en god godsomsætning i 2019, hvilket også er med til at placere Thyborøn Havn solidt som en godshavn. Projektfaciliteterne i Sydhavnen og hele offshore vind området er også kommet god i gang i Thyborøn, hvor der i hele 2019 har være aktiviteter og skibsanløb blandt andet i forbindelse med forundersøgelser på projekter i Nordsøen, losning og transport af transformere til Vesterhav Nord og vindmølledele til Høvsøre.

Thyborøn Havn ser også frem mod 2021, hvor det forventes, at havnen kommer til at investere i større vanddybder i indsejlingen til havnen – et projekt det desværre ikke lykkedes at få færdigbehandlet ved myndighederne i 2019. Det sker i forbindelse med, at Thyborøn Havn 1. januar overtog statens hidtidige ansvar for oprensningen i Thyborøn Kanal. I øjeblikket ligger der en ansøgning hos Kystdirektoratet om tilladelse til at uddybe Thyborøn Kanal, så der kan sikres en indsejlingsdybde på 10 meter til havnen.

Havnedirektør Jesper Holt Jensen:

- Vi er faktisk ret stolte af, at det har været muligt at holde et så højt investeringsniveau i Thyborøn, og at forretningen er fulgt med. Over 500 mio. kr. er mange penge, men vi kan se, at de er givet godt ud, når fiskeriet og erhvervet omkring havnen blomstrer. I 2020 og 2021 glæder vi os til at kunne tage det sidste nap i denne omgang omkring vanddybde, når vi forhåbentlig om ikke ret længe får tilladelse til uddybningen i Thyborøn Kanal, siger Jesper Holt Jensen. /anga.

Thyborøn Havn

  • Thyborøn Havn er en kommunal selvstyrehavn ejet af Lemvig Kommune
  • Thyborøn Havn råder over et samlet areal på cirka 950.000 kvadratmeter
  • Der er i alt cirka 5,7 km kajanlæg på Thyborøn Havn
  • Største vanddybde i bassiner og ved kajer er 9 meter
  • Samlet godsomsætning over kaj i 2019 blev på 1,45 mio. ton
  • Samlet mængde af fisk over kaj i 2019 blev på 249 mio. ton
  • Værdien af landet fisk over kaj i 2019 blev på 917 mio. kr.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125