23948sdkhjf

ForSea leder efter ny topchef

Johan Röstin forlader stillingen som adm. direktør i ForSea.

Færgerederiet ForSea, der betjener ruten Helsingør-Helsingborg, offentliggjorde fredag, at administrerende direktør Johan Röstin fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning.

- Det har været et privilegie at lede ForSea i næsten tre år. Virksomheden har rykket sig langt på kort tid, og jeg er stolt af at have bidraget til de mange forandringer, vi har gennemført, og de resultater, vi har opnået. Jeg har besluttet, at det er det rigtige tidspunkt at fratræde min stilling, og jeg har lavet en aftale med bestyrelsen om at forlade ForSea. Det sker med øjeblikkelig virkning, men jeg vil være tilgængelig for den fungerende direktør, hvis det bliver nødvendigt, udtaler  Johan Röstin i en pressemeddelelse fra ForSea.

Iværksat grøn rejse

- Bestyrelsen værdsætter det engagement, som Johan Röstin har lagt i arbejdet med ForSea. Johan har stået i spidsen for at skabe et nyt brand, en stærkere organisation og har igangsat virksomhedens grønne rejse. Vi vil gerne takke Johan for hans bidrag til at lede virksomheden afsted på en ny vej og nå disse vigtige milepæle, siger Rasmus Christiansen, bestyrelsesformand i ForSea.

Bestyrelsen har indledt processen med at finde en ny administrerende direktør. I mellemtiden vil Jens Ole Hansen, den nuværende Chief Operating Officer (COO), fungere som administrerende direktør.

Ændringerne sker med øjeblikkelig virkning.

453.000 lastvogne årligt

ForSea betegner selv Helsingør-Helsingborg overfarten som regionens flydende bro, der består af de fem færger: Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV og Mercandia VIII. Færgerne er udrustet med katalysatorer. Herudover er både Aurora og Tycho Brahe konverteret til batteridrift for en total investering på ca. 300 mio. SEK. 

INEA, et forvaltningsorgan for innovation og netværk i EU, har støttet med ca. 120 mio. SEK. I 2018 transporterede ForSea 7 mio. passagerer samt 1,3 mio. personbiler, 453.000 lastbiler og 16.600 busser. Det svarer til 20% af de køretøjer, der passerede Øresund I 2018. Overfarten fremmer integrationen og væksten i Øresundsregionen og drives af 630 medarbejdere, som dagligt arbejder for en sikker og effektiv forbindelse mellem Sverige og Danmark med en målsætning om at gøre rejsen så behagelig som muligt. Forbindelsen bidrager derudover med at skabe omkring 2000 arbejdspladser i regionen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125