23948sdkhjf

11 MAN eTGE til grøn forretningsmodel

Citylogistik vil mindske antallet af leverancer i byerne.

Citylogistik lejer nu 11 elektriske varebiler af typen MAN eTGE og gør klar til at videreudvikle ny, grøn forretningsmodel.

Firmaets stifter Casper Svensson og driftschef Jesper Amsinck stiller spørgsmålstegn ved den gængse distributionsform, når det gælder nærdistribution i byerne, lyder det i en skriftlig meddelelse.

- Det faktum, at der i dag kører en masse vare-og lastbiler ind til byernes centrum for at levere én pakke fra én leverandør til én forretning, er et problem, som vi som samfund må finde løsninger på. Forretningerne i centrum af byerne oplever, at de helt op til ti gange på en dag må afbryde deres arbejde for at tage imod endnu en last- eller varebil, som kommer for at aflevere en bestilt pakke fra en leverandør. Dette betyder, at byerne i dag belastes unødigt og ovenikøbet lige midt i den mest travle tid på dagen, hvor trængslen fra de mange bilister er størst, siger Casper Svensson.

Den nye forretningsmodel handler i al enkelthed om at kende kundernes samlede behov for leverancer. Gennem eget udviklede IT-system opsamler Citylogistik informationer fra deres kunder om, hvornår på ugen og hvad tid på døgnet, de ønsker at få leveret pakker. Herefter bruges denne information til at indgå aftaler med kundernes mange leverandører, som i stedet for at levere pakkerne én og én direkte hos kunden, nu afleverer alle pakkerne på Citylogistiks lager. På logistiklageret samles pakkerne fra samtlige leverandører og herefter leveres det hele i én samlet transport til kunden.

De 11 nye MAN eTGE kører alle udelukkende på el og kan samtidig laste op til cirka ét ton.

- At de nye varebiler er lejet og ikke købt, ligger helt i tråd med Citylogistiks ånd: Vi er en logistikvirksomhed, der ønsker en fleksibel løsning, når vi taler om varebilsflåden. Det mener vi, at vi bedst opnår ved at leje fremfor at eje, siger Casper Svensson.

Citylogistik har logistiklagre i Roskilde, Lyngby, Kolding/Middelfart/Fredericia og Aarhus, men allerede i første kvartal 2020 vil de åbne tilsvarende lagre i de 12 største byer i Danmark. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125