23948sdkhjf

Kvindelig interesse for det blå Danmark

Øget fokus på at tiltrække kvinder til de maritime erhverv virker.

En karriere til søs er ikke forbeholdt mænd. Det blev der sat to tykke streger under i sidste uge, da 55 piger og unge kvinder fra hele landet var taget til Svendborg for at se på, hvilke karrieremuligheder der er i Det Blå Danmark. Inspirationsdagen foregik på Simac og var arrangeret af World Careers i samarbejde med Maersk og Simac.

Her mødte deltagerne kvindelige rollemodeller, som allerede havde valgt en uddannelse som maskinmester eller skibsfører. Og indsatsen for at tiltrække kvinder bærer tilsyneladende frugt. Maersk oplever en stigning i antallet af nye kvindelige kadetter:

- 29 procent af vores kadetter, der er startet i januar 2020, er kvinder, og det er en markant stigning i forhold til sidste år. Det er vi rigtig glade for, og vi håber, dagen i dag vil få endnu flere til at kigge i vores retning, siger Niels H. Bruus, Head of Marine HR fra Maersk.

Også Simac kan se, at det målrettede fokus på at kommunikere til og tiltrække kvinder giver pote:

- I dag er et godt eksempel på, at det arbejde, vi har lagt for dagen med at øge synligheden over for piger, virker. Det er fantastisk at se så mange piger her på skolen i dag. Vi kan allerede mærke en øget interesse. I januar optog vi 19 procent piger på Simac. Til sammenligning optog vi 15 procent sidste år ved samme tid, siger Nana Høgsland, kommunikations- og marketingkoordinator på Simac.

Anne Bay Riisager er kampagneleder i World Careers, og hun fortæller, at der aldrig har været så mange kvindelige deltagere som i går.

- Det viser, at vores kampagner og det øgede fokus på at tiltrække kvinder til det maritime virker. Det gælder ikke kun World Careers, men hele branchen der har støttet op om dette initiativ og dermed været med til at synliggøre det. Vi har brug for at øge talentmassen til Det Blå Danmark, og det kan vi blandt andet gøre ved at øge andelen af kvinder, siger Anne Bay Riisager. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141