23948sdkhjf

Rambøll skal stå for tunnel-sikkerhed

Vinder rammeaftale om jernbanesikkerhed på Femern-forbindelsen.

Ingeniør- og rådgivningsvirksomheden Rambøll har netop vundet en rammeaftale med Femern A/S til en værdi af 30 mio. kr.

Rammeaftalen omfatter ingeniørrådgivningsydelser inden for jernbanesikkerhed for de to elektrificerede jernbanespor, der skal anlægges i forbindelse med den 18 km lange sænketunnel under Femern Bælt.

Aftalen løber over otte år med mulighed for forlængelse. De konkrete ydelser vil omfatte rådgivning inden for de sikkerheds- og såkaldt interoperabilitetsprocesser, der skal sikre, at den elektrificerede jernbane overholder de nationale og europæiske sikkerhedskrav, der stilles af jernbanemyndighederne. Rambøll vil samarbejde med den tyske underrådgiver Obermeyer Planen + Beraten GmbH.

- Valget faldt på Rambøll, da deres tilbudte rådgivere har dokumenteret stor erfaring inden for opgaverne relateret til jernbanesikkerhed og den godkendelsesproces, vi står overfor, hvor en lang række aktører er involveret. Vi ser frem til i fællesskab at levere en effektiv, hurtig og ikke mindst sikker gods- og persontransport til Tyskland, siger Jens Ole Kaslund, teknisk direktør i Femern A/S.

Hos Rambøll ser man frem til at komme i gang med projektet:

- Projektet er et vigtigt led i at realisere drømmen om en fast, nær og direkte forbindelse mellem Skandinavien og det centrale Europa. Vi glæder os til at komme i gang med at løse opgaven tæt sammen med Femern A/S, siger Pernille Thorup Adeler, fra Rambølls transportdivision.

Ud over denne rammeaftale, er Rambøll ledende rådgiver på den 18 km lange tunnelforbindelse under Femern Bæltet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115