23948sdkhjf

Elben udvidet

Fartøjer på samlet 98 meter i bredden kan nu passere hinanden over 5 kilometer.

Nu er det blevet muligt for de allerstørste containerskibe at passere hinanden i floden Elben, der munder ud i Nordsøen og ender i Hamborg – Europas tredjetravleste containerhavn.

I slutningen af januar blev det således muligt for fartøjer med en samlet bredde på op til 98 meter at passere hinanden i en forstørret sektion af Elben kaldet ”the passing box”. Den 5 kilometer lange strækning under føderal jurisdiktion har nu en bredde af 385 meter.

- Med de første farvandsudvidelser af Elben færdiggjort er vi nu på en god kurs og forbedrer øjeblikkeligt forholdene for anløb af megaskibe, siger Axel Mattern, medadministrerende direktør i Port of Hamburg Marketing.

Andreas Scheuer, Tysklands minister for transport og digital infrastruktur:

- Vi påbegyndte opmudringsoperationerne i Nedre Elben og Ydre Elben i slutningen af juli. I vores sektion er udvidelserne nu færdiggjort. Så snart arbejdet i den øvre del af floden ved passagestrækningen gennem Hamborg er færdigt, kan den samlede bredde for fartøjer øges. For skibsfartbranchen øges fleksibiliteten, effektiviteten, kapaciteten og sikkerheden. Fordi flere og større fartøjer kan lægge til og afgå samtidig, kan antallet af mega-containerskibe mere end fordobles til 2.800 containerskibe om året, siger han. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11