23948sdkhjf

Ørsted skal være CO2-neutral i 2025

Vil yderligere have CO2-neutralt klimaaftryk i 2040.

Ørsted, der for nylig blev kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed, skal være CO2-neutral i 2025. Dermed vil Ørsted blive det første store energiselskab med en nettoudledning på nul fra sin energiproduktion - langt foran det CO2-reduktionsmål, som forskere har sat for at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader. Derudover har Ørsted fastsat et mål om at have et CO2-neutralt klimaaftryk i 2040.

Gennem de seneste ti år har Ørsted omstillet sig fra at være et selskab baseret på fossile brændstoffer til et grønt energiselskab. Ørsted har gradvist afviklet sin oprindelige forretning baseret på fossile brændstoffer og opbygget en ny virksomhed inden for vedvarende energi, som i dag er blandt de største grønne energiselskaber i verden.

Som førende udvikler af havvind har Ørsted installeret en tredjedel af alle havvindmøller i verden. Ved at reducere CO2-udledningen fra sin energiproduktion og drift har Ørsted nedbragt sin CO2-udledning med 86 procent sammenlignet med 2006.

I selskabets bæredygtighedsrapport for 2019 tager Ørsted med beslutningen om at blive CO2-neutral i 2025 endnu et skridt på sin grønne omstillingsrejse.

Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted:

- Vi er nået rigtig langt med at reducere vores CO2-udledning, og Ørsted er mere end 20 år foran, hvad der ifølge videnskaben er nødvendigt for at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader. Nu har vi besluttet at gå et skridt videre ved at gøre Ørsted CO2-neutral allerede i 2025. Hvis vi skal bremse klimaforandringerne, kræver det, at alle dele af vores samfund gør en indsats, og det skal være nu. Det gælder især inden for energiproduktion og -forbrug, der tegner sig for 73 procent af den samlede CO2-udledning på verdensplan, siger han og fortsætter:

- Vi er gået fra at producere energi baseret på fossile brændstoffer til at producere CO2-neutral energi. Vi har set, at forretningen er blevet styrket, og vi har bevist, at en hurtig grøn omstilling kan lade sig gøre. For ti år siden var vi et af de mest kulintensive energiselskaber i Europa, og nu bliver vi CO2-neutrale i 2025.

Ved at blive CO2-neutrale i 2025 bliver Ørsted det første store energiselskab med en nettoudledning på nul fra sin drift og energiproduktion.

- Skiftet fra sort til grøn energi har ikke været nemt, men det har været nødvendigt. Jeg håber, at vores omstilling kan inspirere andre lande og virksomheder til at tage mere drastiske skridt, end de måske tror er mulige. Der er virkelig ingen tid at spilde, hvis vi skal halvere CO2-udledningen inden 2030 og holde den globale opvarmning under 1,5 grader, siger Henrik Poulsen.

De vigtigste indsatsområder, der vil gøre Ørsted CO2-neutral, er en fuldstændig udfasning af kul i 2023 og installation af 20 GW hav- og landvind i 2025, støttet af investeringer på 200 mia. kr. i grøn energi i perioden 2019-2025.

Med sin målrettede indsats for at fortsætte udfasningen af fossile brændstoffer og udbygningen af grøn energi vil Ørsted nedbringe sin CO2-udledning med mindst 98 procent i 2025.

Den resterende udledning - efter reduktionen på 98 procent - stammer fra kilder, hvor det er sværere at reducere CO2-udledningen. Ørsted vil bestræbe sig på at nå en reduktion på over 98 % og finde løsninger, der kan nedbringe den resterende udledning. Blandt løsningerne er Ørsteds beslutning om fra 2021 ikke at købe eller lease biler, der kører på fossilt brændstof, og dermed elektrificere hele selskabets bilpark i 2025.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141