23948sdkhjf

Containerfremgang på Gøteborg Havn

Godsbanetrafikken bidrog væsentligt øgede containervolumener.

Containertrafikken på Sveriges største havn steg for andet år i træk og nåede op på 772.000 TEU - en fremgang på tre procent i forhold til 2018.

En nærmere kig på Gøteborg Havns  2019 tal viser, at godsbanetrafikken med containere steg med 14 procent til 456.000 TEU. Det er den hidtil støtte godsbaneomsætning på container gennem den 400 år gamle havn.

Det skyldes angiveligt, at containertrafikken ind og ud af hele Sverige i stigende omfang kører på skinner til og fra Gøteborg.

- Væksten i godsbanevolumenerne betryggende på flere niveauer.  Det faktum, at vi er hele Sveriges havn - fra nord til syd - er meget åbenbart. Det bekræfter også, at vores investeringer i havnens transshipment faciliteter og godsbaneinfrastrukturen har været den rette kurs for havnen, siger Elvir Dzanic, der er CEO for Gothenburg Port Authority)

Tilbagegang

Gøteborg Havn kunne notere nedgang i antallet af ro-ro-enheder på seks procent i 2019.  Det afspejler ifølge havnens ledelse den generelle nedbremsning i europæisk økonomi i det forløbne år. 

Gøteborg Havn måtte også notere en mærkbar nedgang i eksporten og importen af nye biler, der faldt med fem procent til 276.000 enheder.

Til gengæld steg passagertrafikken på færgeruterne med seks procent til 1.685.000 passagerer.

Gøteborg Havn kunne også notere rekord i antallet af krydstogsanløb, der nåede op på 59. Det er en stigning på 37 procent.

Samlet set faldt Port of Gothenburg's godsomsætning med fire procent til 38,9 millioner tons. Her spillede et fald på energiprodukter på fem procent en væsentlig rolle.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127